Bilim Kurulu Üyesi Sayı Verdi: Korana Virüs Yeni Vaka Sayısı İçin O Rakam Aşılırsa Türkiye Geneli Sokağa Çıkma ve Seyahat Kısıtlaması Yasağı Gelir!

Türkiye yeni normale geçiş dönemi ile gevşetilen önlemler sonrası korana virüs vaka sayısında yaşanan artışın yarattığı tedirginliği yaşıyor.
Bilim Kurulu Üyesi Sayı Verdi: Korana Virüs Yeni Vaka Sayısı İçin O Rakam Aşılırsa Türkiye Geneli Sokağa Çıkma ve Seyahat Kısıtlaması Yasağı Gelir!

Türkiye yeni normale geçiş dönemi ile gevşetilen önlemler sonrası korana virüs vaka sayısında yaşanan artışın yarattığı tedirginliği yaşıyor. Konu hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sokağa çıkma yasağı hakkında şu anda gündemimizde yok açıklaması yaparken Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan ise rakam vererek o sayının aşılması halinde Türkiye genelinde uygulanan tüm yasakların geri geleceği uyarısında bulundu. Detaylar haberimizde...

Korana virüs vaka sayısında yeni normale geçiş ile beraber alınan tedbir kararlarının gevşetilmesi ile beraber ne yazık ki istenilen sonuçlardan uzaklaşıldı.



Son dönemde yaz mevsiminin sıcaklığını iyice hissetirmesi sosyal mesafe ve maske kurallarının askıya alınmasına neden olurken yaşanan gevşeme vaka sayılarında yeniden yükselişe neden oldu.



BİLİM KURULU ÜYESİ AÇIKLADI! KORANA VİRÜS YENİ VAKA SAYISI O RAKAMI AŞARSA TÜRKİYE GENELİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GERİ GELECEK



Konu hakkından değerlendirmede bulunan Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan sağlık çalışanlarının son derece zor koşullar altında çalıştıklarını belirterek ortaya çıkan görüntülerin son derece üzücü olduğunu söyledi.



Özellikle de bayram tatilinde insanların gemiye koşuş resimlerinin sağlık çalışanları arasında büyük bir üzüntüye neden olduğunu belirten İlhan vapura koşuş resminin yarattığı hayal kırıklığı sonrası önemli uyarılarda bulundu.



Bilim Kurulu Üyesi Sayı Verdi: Korana Virüs Yeni Vaka Sayısı İçin O Rakam Aşılırsa Türkiye Geneli Sokağa Çıkma ve Seyahat Kısıtlaması Yasağı Gelir!



Yeni vaka sayısındaki artışa dikkat çeken İlhan "İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulları her konuda yetkili. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu o il için, o hafta sonu için, o ilde sokağa çıkma yasağı ilan edebilir, sokakta bulunulan saatlere kısıtlama getirebilir, AVM'leri kapatabilir. Okulların açıldığını düşünürsek okullar ile ilgili kısıtlamaya gidebilir. Her türlü yetki ilin kendisinde. İlin kendisi dahilinde yapabileceği gibi ilçede, mahallede de bunu gerçekleştirme yetkisine sahip İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu.



Örneğin; A ilinde vakalar sürekli artıyor, B ilinde artmıyor. Türkiye genelinde kısıtlamaya gitmek diğer illerle ilgili de bazı sıkıntılar ortaya çıkarılabilir. Kurallara uyulmayan illerde kısıtlamaya gidilmesi, kurallara uyulan illerde kısıtlamaya gidilmemesi daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Tabi rakamlar çok ilerler, 2 binleri, 3 binleri geçer tabi ülke genelinde de benzer kısıtlamalar getirilebilir. Şu an böyle bir düşünce söz konusu değil" diyerek ilk kez rakam telaffuz etti.



Şu anda Türkiye'de yeni vaka sayısı yine binli rakamları aşmış durumda. Ancak bayram tatilinde ortaya çıkan istenmeyen görüntüler sonrasında korana virüs vaka sayısında büyük bir artış yaşanması bekleniyor. Yine de rakamların 2 binli seviyeye ulaşması şu an için beklenmiyor.



Emlak365.com