Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türkiye Hakkında Skandal Açıklama Yapıldı!

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Anwar Gargash'ın Türkiye hakkında skandal açıklamaları tartışma çıkardı.
Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türkiye Hakkında Skandal Açıklama Yapıldı!

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Anwar Gargash'ın Türkiye hakkında skandal açıklamaları tartışma çıkardı. Gargash yaptığı açıklamada Türkiye'nin Arap ilişkilerine karışmayı bırakması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin Libta politikası nedeniyle oluşan cepheden Türkiye karşıtı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Darbeci Hafter'i destekleyen Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri Türkiyekarşıtı açıklamalarını sürdürüyorlar.



BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN SKANDAL AÇIKLAMA



Son olarak Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Anwar Gargash'ın açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Skandal bir açıklamaya imza atar Gargash, “Türkiye kendi işine bakmalı ve Arapların ilişkilerine müdahale etmekten vazgeçmeli.” dedi.



Açıklamalarına devam eden Gargash, “İlişkilerin tehditle yönetilmesi akılcı bir yöntem değil. Sömürgeci hayaller kurmanın kimseye faydası yok. Sömürgeci hayaller bu dönemde geçerli değil.” şeklinde konuştu.



Libya'da Hafter ile Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında büyük sorunlar yaşanıyor. 2015 yılından beri ülkenin doğusunda Hafter hakimiyeti bulunuyor. Hafter'e ait güçlerin diğer unsurlara saldırması ile Libya'da iç karışıklık çıkmış ve savaş pozisyonuna geçilmişti.



TÜRKİYE ULUSAL MUTABAKAT HÜKÜMETİ'Nİ DESTEKLİYOR



Libya'da Hafter'i Mısır, Rusya, Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri destekliyor. Türkiye ise buna karşı Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne destek oluyor. Türkiye'nin desteği ile Hafter kuvvetleri bir süre önce Trablus'tan çıkarılmışlardı.



Emlak365.com