Bu batarya başka! 10 dakika şarj ile 400 km menzil sunuyor

Dünyada elektrikli otomobile geçiş süreci hızlanırken batarya üreticisi CATL, 10 dakika şarj ile 400 km menzil sunan pil teknolojisini tanıttı.. İşte detaylar…
Bu batarya başka! 10 dakika şarj ile 400 km menzil sunuyor

Dünya genelinde son yıllarda otomotiv sektöründe büyük ve dikkat çeken adımlar atılıyor. Tesla’nın öncüsü konumuna geldiği elektrikli otomobile geçiş sürecinde, önde gelen otomotiv markalarının neredeyse tamamı, modelleri arasına elektrikli versiyonları da eklemeye başladı. Trafikte artık çok daha fazla sayıda görülen elektrikli otomobiller için kritik bir donanım olan bataryalar ile ilgili de büyük bir adım atıldı. Ünlü batarya üreticisi CATL, 10 dakika şarj ile 400 km menzil sunan pil teknolojisini tanıttı.

Almanya’nın Münih kentinde, 4 Eylül 2023 Pazartesi günü düzenlenen Uluslararası Otomobil Fuarı (IAA MOBILITY 2023), yine otomobil tutkunlarının ilgisini çekmeyi başardı. Otomotiv sektöründe yer alan birçok temsilcinin yer aldığı dikkat çeken etkinlikte, bu yılki katılımcılar arasında Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) firması da yer aldı. CATL, özellikle de elektrikli araçların geleceğine odaklanan sıra dışı bir ürününü tanıtarak fuara damgasını vurdu. İşte detaylar…

10 DAKİKA ŞARJ İLE 400 KM MENZİL

catl-10-dakika-sarj-400-km-giden-pil-tanitti-1-001.jpg

CATL, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen fuar sırasında, dünyanın ilk 4C ultra hızlı şarj pilini tanıttı. Büyük ilgi gören ve firmanın “Shenxing Ultra Şarj Pili” adını verdiği bu özel pil, lityum demir fosfat malzemesi kullanılarak özel olarak üretildi. Ayrıca büyük ölçekli üretimi destekleme amacıyla tasarlanan Shenxing Ultra Şarj Pili, 10 dakikalık şarj ile sunduğu 400 km menzil özelliğiyle tüm ilginin odağında yer aldı.

DAHA ÇEVRECİ VE DAHA YEŞİL ULAŞIM

Shenxing Ultra Şarj Pilinin 10 dakika şarj ile 400 km menzil sunuyor olması, elektrikli araçların daha yaygın hale gelmesini hızlandırma konusunda önemli bir potansiyele sahip. Elektrikli araç kullanımının artması, karbon ayak izini azaltma ve çevre dostu, daha yeşil bir ulaşım seçeneği sunma amacı taşıyor. Ayrıca şarj süresinin kısa olması da enerji tüketiminin azalmasına destek oluyor.

CATL tarafından üretilen ve fuarın ilgi odağında yer alan bu pil, elektrikli araç kullanımını günlük hayatta çok daha pratik hale getirebilir.