Bu Hafta Sonu Hangi Saatler Arasında Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak? 27 Haziran ve 28 Haziran Sokağa Çıkma Yasağı Kuralları!

Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle uzun bir süre uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasakları bu hafta sonu da devam edecek.
Bu Hafta Sonu Hangi Saatler Arasında Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak? 27 Haziran ve 28 Haziran Sokağa Çıkma Yasağı Kuralları!

Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle uzun bir süre uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasakları bu hafta sonu da devam edecek. Salgın hastalığın yayılma alanını daraltan sokağa çıkma yasakları bu hafta sonunda Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) nedeniyle uygulanacak. Öğrencilerin sınava gidiş ve gelişlerinin güvenli bir şekilde sağlanması için alınan karar gereği 27 Nisan Cumartesi ve 28 Nisan Pazar günleri 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Peki sokağa çıkma yasağı hangi saatler arasında olacak? Sokağa çıkma yasağında hangi kurallar uygulanacak? Kimler sokağa çıkma yasağı kapsamında olmayacak? Sokağa çıkma yasağı uygulanan günlerde bakkallar, marketler, fırınlar, manavlar, kasaplar ve kuruyemişçiler açık olacak mı?

Türkiye çok uzun yıllar sonra sokağa çıkma yasakları ile koronavirüs salgını nedeniyle yeniden tanışmak zorunda kaldı. Salgının Mart ayında etkisini arttırması sebebiyle 1 Haziran'a kadar hafta sonları koronavirüs vakalarının yoğun şekilde görüldüğü yerlerde sokağa çıkma yasakları uygulandı.



1 Haziran'dan itibaren ise normalleşme dönemi başladı ve sokağa çıkma yasakları kaldırıldı. Ancak geçtiğimiz hafta sonundan önce Bilim Kurulu'nun tavsiyesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla LGS'ye girecek öğrencilerin büyük kalabalıklarla muhatap olmaması için sınav günü sokağa çıkma yasağı ilan edilerek 81 ilde uygulandı.



HAFTA SONU 81 İLDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK



Sokağa çıkma yasakları bu hafta sonunda ise YKS nedeniyle uygulanacak. Yine 81 ilde sokağa çıkmak yasak olacak. Bu sefer hem cumartesi hem de pazar gününde sokağa çıkma yasağı uygulaması yapılacakç YKS'nin her iki günde de oturumu olması nedeniyle sokağa çıkmak yasak olacak.



SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ SAATLER ARASINDA UYGULANACAK



İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan sokağa çıkma yasağı genelgesine göre 27 Haziran Cumartesi günü 09:30 ile 15:00 saatleri arasında 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. 28 Nisan Pazar günü ise 09:30 ile 18:30 saatleri arasında sokağa çıkmak yasak olacak. Bu saatler arasında istisnai durum kapsamına girmeyen vatandaşların sokağa çıkması durumunda adli ve idari işlem uygulanacak.



SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANAN SAATLERDE MARKETLER AÇIK OLACAK MI



Öte yandan sokağa çıkma yasağı saatlerinde bakkalar, marketler, kasaplar, manavlar, fırınlar, kuruyemişçiler açık olabilecek. Bu işletmelerden alışveriş yapmak isteyecek olan vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarını evlerine yürüme mesafesinde bulunan iş yerlerinden araç kullanmadan giderebilecekler.



Sokağa çıkma yasağı uygulanacak olan günlerde ve saatlerde YKS'ye girecek olan öğrenciler, bu öğrencilere refaket edecek 1 veli yasak kapsamı dışında olabilecek. Ayrıca öğrencilerin özel araçla sınav yerlerine gitmeleri durumunda 1 de şoför sokağa çıkma yasağı kapsamı dışında olabilecek.



İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı sokağa çıkma yasağı esaslarına göre diğer hususlar daha önce uygulanan sokağa çıkma yasakları ile aynı olacak.



emlak365.com