Bu işe giren 7 milyon 475 bin TL maaş alıyor: Şaka değil, yoğurt şirketinin kurucusu paylaştı!

Yoğurt şirketlerinden birinin vermiş olduğu 7 milyon 475 bin TL’lik maaşlı ilan, sosyal medyanın gündemine oturdu. Maaşta herhangi bir yanlışlık olmadığı söylenirken, işe rekor başvuru geldi. İşte ayrıntılar…
Bu işe giren 7 milyon 475 bin TL maaş alıyor: Şaka değil, yoğurt şirketinin kurucusu paylaştı!

Şimdilerde işsizlik rakamlarının artmaya başladığı dünya genelinde pandemiden bu yana iş ilanları da daha çok konuşulur oldu. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir iş ilanı, ödemek istediği maaşla, tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başardı. Bir yoğurt şirketi tarafından yayınlanan bu iş ilanında maaş olarak yıllık 278 bin dolara kadar yani bugünün kuruyla yaklaşık 7 milyon 475 bin TL teklif edildi. Maaş teklifini gören ise, hemen ilana başvuru yaptı.

Dünyaca ünlü yoğurt şirketi olan Chobani, vermiş olduğu ilan ile tüm dünyanın dikkatini üzerine çekti. ABD’li yoğurt şirketinin kurucusu olan Hamdi Ulukaya, sosyal medya hesabından söz konusu ilanı paylaştı. Şirketin aynı zamanda CEO’su da olan Hamdi Ulukaya, yüksek maaşla yazar aradıklarını duyurdu. İlanın ayrıntıları ise, bir hayli dikkat çekti. İşte o ilan…

BİR YILDA ÇOK PARA KAZANDIRIYOR

screenshot-1.webp

Kendisi için yazı yazacak, konuşma metinleri hazırlayabilecek ve bloğu için içerik üretecek bir ‘hayalet yazar’ aradığını duyuran Hamdi Ulukaya, 17 Ağustos 2023 tarihinde web sitesinde yayınladığı ilanı, ardından LinkedIn’de de paylaştı. Şirketin CEO’su olan Hamdi Ulukaya için aranan yazarın yıllık 185 bin 600 ila 278 bin 400 dolar arasında maaş (bonuslar hariç) alacağı bilgisi ilana olan ilgiyi artırdı. İlanı gören sosyal medya kullanıcıları ise; ‘Bu saatten sonra işimi değiştirip, yoğurt konusunda yazılar yazabilirim’ ifadelerini kullanırken, ABD’de bu pozisyon için standart ücretin 39 bin 956 ila 63 bin 626 dolar arasında olduğu öğrenildi.

15 YILLIK DENEYİM ŞARTI ARANIYOR

Standart ücretin tam dört katının ödendiği ilanda aranan nitelikler ise, olağanüstü yazma ve hikaye anlatma becerileri ile 15 yıllık iş deneyimi oldu. Bir süre sonra ilanı kaldıran şirket, “Üzgünüz, bu pozisyon dolduruldu” notunu düşerek ilanı yeni görenleri hayal kırıklığına uğrattı. Insider’ın taramasına göre sadece LinkedIN üzerinden 600’den fazla başvuru alan bu ilana toplamda kaç kişi tarafından başvuru yapıldığı ve şirketin kimi seçtiği henüz bilinmiyor.