Bugün 81 İlde Sokağa Çıkma Yasağı Saat Kaçta Sona Erecek? Sokağa Çıkma Yasağı Hangi Saatler Arasında Olacak?

Türkiye'de bugün 81 ilde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanacak.
Bugün 81 İlde Sokağa Çıkma Yasağı Saat Kaçta Sona Erecek? Sokağa Çıkma Yasağı Hangi Saatler Arasında Olacak?

Türkiye'de bugün 81 ilde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanacak. İçişleri Bakanlığı'nın belirlediği saatler arasında vatandaşlar sokağa çıkmayacaklar. Peki bugün sokağa çıkma yasağı saat kaçta sona erecek?

Türkiye'nin koronavirüs sürecinde alıltığı salgın tedbirlerinden olan sokağa çıkma yasaklarına bugün de devam ediliyor. Normalleşme sürecinde olağanüstü durumlar haricinde uygulanmayan sokağa çıkma yasakları Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) nedeniyle uygulanacak.



YKS'ye girecek olan öğrencilerin sokaklarda kalabalıklar oluşturması ve vatandaşların da bu kalabalıklara iştirak etmemeleri için Bilim Kurulu'nun kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle bugün 81 ilde sokağa çıkma yasağı olacak.



SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAAT KAÇTA SONA ERECEK?



İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bugün yani 28 haziran Pazar günü sokağa çıkma yasağı sabah 09:30'da başlayacak ve akşa üzeri 18:30'da sona erecek. Bu süre arasında YKS'ye girecek öğrenciler, her öğrencinin 1 velisi ve ististani durumlar kapsamında olanlar haricinde tüm vatandaşlar evlerinde olacaklar. Bu karara uymayan ve sokağa çıkma yasağına muhalefet eden vatandaşlara cezai işlem uygulanacak.



BUGÜN MARKETLER AÇIK OLACAK MI?



Sokağa çıkma yasaklarında en çok merak edilen konu bakkalların ve marketlerin açık olup olmayacağı oluyor. Bu konuda vatandaşlar çok sayıda internet araması gerçekleştiriyorlar. İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgeye göre bugün sokağa çıkma yasağı süresince bakkallar, marketler, kasaplar, manavlar, fırınlar, kuruyemişçiler açık olacaklar. Ancak vatandaşlar sadece evlerine yürüme mesafesinde olan iş yerlerinden zorunlu ihtiyaçlarını görebilecekler. Araçlarla açık olan iş yerlerine alışveriş yapmaya gitmek yasak olacak. Alışveriş yapmak için araçla gitme istisnası ise sadece engelli vatandaşlara tanındı.



Emlak365.com