Celal Şengör yıkılacak diyerek İstanbul deprem uyarısında bulundu! Yemek, su nereden bulunacak?

Beklenen İstanbul depremine ilişkin Yer Bilimci Celal Şengör'den yeni uyarılar geldi.
Celal Şengör yıkılacak diyerek İstanbul deprem uyarısında bulundu! Yemek, su nereden bulunacak?

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından gözler İstanbul iline çevrildi. Daha önce de büyük depremlerin yaşandığı Marmara bölgesinde yen iden bir depremin yaşanabileceği ihtimaline karşı İstanbul için harekete geçildi. Olası bir İstanbul depreminin büyük yıkıma neden olabileceği hakkında uzmanlardan uyarılar geldi.

İSTANBUL DEPREMİNE KARŞI ÇALIŞMALARA BAŞLANDI!

Konu ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından il genelinde çalışmalara başlandı. Kentsel dönüşüm kapsamında, depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımı gerçekleştirildi. Ardından 'Yerinde Dönüşüm' projesi ile birlikte vatandaşların TOKİ tarafından inşa edilen dayanıklı binalara yerleştirilmesi planlandı.

Her ne kadar deprem hakkında çalışmalara başlansa da depremin ne zaman gerçekleşeceği bilinmediği için ve uzmanların bu tarihin çok yakın bir zaman dilimine dahil olabileceğini açıklaması nedeni ile endişeler arttı. Son olarak İstanbul depremine dikkat çekmek için yakın zamanda Çanakkale'ye taşınan Celal Şengör tarafından da olası bir İstanbul depreminin arından yaşanabilecekler açıklandı.

CELAL ŞENGÖR AÇIKLADI!

Daha önce de pek çok kez İstanbul depremi hakkında uyarılar yapan Celal Şengör'ün açıklamaları şu şekildeydi; "İstanbul'da deprem oldu. Nişantaşı'ndan yangınlar çıktı düşün. Herkes sokakta, nereye kaçacak? Nasıl kaçacak? Yemeğini nerden temin edecek, suyu nereden bulacak?

Kaçamazsın. Ben Boğaz'da oturuyorum ben de kaçamam. Yağmalar başlayacak, ırza geçmeler başlayacak. İstanbul'da senin Afgan nüfusun ne kadar? Düşünebiliyor musun?

Benim derdim benim evim yıkılacak değil; İstanbul yıkılacak. Sonra çok ciddi sıkıntılar başlayacak."