Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Bingöl Depremi Açıklaması! Depremde Kaç Ev Yıkıldı?

Merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan depremin gerçek boyutu ve verdiği hasar günün ilk ışıkları ile ortaya çıktı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Bingöl Depremi Açıklaması! Depremde Kaç Ev Yıkıldı?

Merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan depremin gerçek boyutu ve verdiği hasar günün ilk ışıkları ile ortaya çıktı. Dün akşam 17:24'te meydana gelen 5.7 şiddetindeki deprem hakkında resmi açıklama ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapıldı. Sabaha kadar çok sayda artçı deprem ile sarsılan Bingöl'de depremde kaç ev yıkıldı, kaç kişi hayatını kaybetti, son durum ne?

Dün akşam saat 17:24'te Bingöl'de meydana gelen deprem ile Türkiye bir kere daha acı deprem gerçeği ile yüz yüze gelmişti.



Bingöl Karlıova merkez üslü depremin şiddeti 5.7 olarak açıklanırken depremin yer kabuğuna olan yakınlığı çok daha şiddetli hissedilmesine neden olmuştu.



ÇOK SAYIDA KÖY EVİ YIKILDI, 1 KORUCU ŞEHİT OLDU!



Konu hakkında resmi açıklamada bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Vatandaşımızın her zaman yanındayız. Yaraları hep birlikte saracağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bünyesindeki 180 kişilik 90 ayrı ekibimizle Bingöl'de hasar tespit çalışmalarımızı fiilen başlattık. Hasar tespit araçlarımız, mobil laboratuvarımız ve karavanlarımız çalışmalara katılmak üzere bölgeye yönlendirildi" diyerek devletin tüm gücü ile bölgede olduğunu duyurdu.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Bingöl Depremi Açıklaması! Depremde Kaç Ev Yıkıldı?



Yapılan ilk açıklamalara göre depremde en ağır hasarı Bingöl Yedisu ilçesi Elmalı köyü aldı. Köyde çok sayıda ağır ve kerpiç ev yıkıldı. Kerpiç evlerin büyük bir bölümünde ise ağır hasar oluştu. Bölgede artçı şokların devam etmesi nedeni ile hasarlı evlere girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuluyor.



Depremin ardından 1 korucu enkaz altında kalarak şehit olurken hastanelere yaralı olarak 21 kişinin başvuruda bulunduğu, bunlardan 3 tanesinin taburcu edildiği, kalan 18 kişinin tedavilerinin sürdüğü ancak bu kişilerin de hayati tehlikesi bulunmadığı açıklandı.



Emlak365.com