CHP Başvuruda Bulunmuştu: AYM Kararını Açıkladı! Af Yasası İptal Mi Olacak?

Korana virüs salgını nedeni ile cezaevlerinde oluşan yüksek risk nedeni ile hatırlanacağı üzere uzun süredir üzerinde çalışılan af yasası hızlandırılarak çıkarılmıştı.
CHP Başvuruda Bulunmuştu: AYM Kararını Açıkladı! Af Yasası İptal Mi Olacak?

Korana virüs salgını nedeni ile cezaevlerinde oluşan yüksek risk nedeni ile hatırlanacağı üzere uzun süredir üzerinde çalışılan af yasası hızlandırılarak çıkarılmıştı. Af yasasına itiraz eden CHP yasaya itiraz ederek konuyu AYM'ye taşıyacağını duyurmuştu. Bugün gelen son dakika duyurusu ile AYM, CHP af yasası itiraz başvurusu için yapılan görüşmeyi karara bağladı. Detaylar haberimizde.. .

AK Parti ve MHP tarafından üzerinde uzun süredir çalışılan af yasası hakkında korana virüs salgını nedeni ile çalışmalar hızlandırılmış ve zorunlu olarak çıkarılımıştı.



Korana virüs salgının cezaevlerinde yayılması halinde büyük bir tehdit unsuru oluşturması nedeni ile acele ile çıkartılan af yasasına CHP tarafından itiraz edilmişti.



CHP AF YASASINA İTİRAZ ETMİŞTİ, AYM MERAK EDİLEN KARARI AÇIKLADI!



Konu hakkında beklenen karar açıklandı.



Hatırlanacağı üzere CHP af yasası çıkarıldığında bazı suçların kapsam dışında bırakılmasının eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirterek af yasasının iptal edilmesini talep ederek AYM'ye başvuruda bulunmuştu.



İlk başvuru iptal edilen CHP konu hakkında yeni bir başvuru da daha bulunmuştu. Yapılan ikinci başvuruda ise İnfaz Yasası düzenlemesinin bazı hükümlerinin iptal edilmesinin talebi hakkında Anayası Mahkemesi ilk görüşmesini tamamladı.



Yapılan ilk incelemede CHP'nin iptal kararını esastan görüşmeye karar verdi. Yapılan başvuru kabul edilirse af yasası tamamen iptal edilmeyecek sadece belirli düzenlemeleri içeren maddeler iptal edilerek af kapsamı dışında kalan bazı suçlara da af gelebilecek.



Emlak365.com