Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Depremzede balıkçılara maddi destek verilecek

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapılan son dakika duyurusu ile birlikte depremzede vatandaşlar için maddi destek verileceği öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Depremzede balıkçılara maddi destek verilecek

6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük deprem felaketinden etkilenen balıkçılar için bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamalarda 3 bin 500 TL ile 60 bin TL arasında değişmek üzere balıkçılar için maddi desteğin sağlanacağı ifade edildi.

DEPREMZEDE VATANDAŞLAR İÇİN MADDİ DESTEK VERİLECEK!

Konu ile ilgili bugün İstanbul'da konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Asrın felaketini yaşadığımız deprem bölgesindeki depremzede balıkçıları kaderine terk etmedik. Deprem bölgesinde yaşayan balıkçılarımıza destek veriyoruz. Afet bölgesi illerinde su ürünleri yetiştiricilerimizin zayi olan balık yumurtaları için iki ay içerisinde destekleme ödemelerini gerçekleştireceğiz. Su ürünleri ihracatında 2023 yılı hedefimiz 1 milyar dolardır. Tam 4 yıl önce bu seviyeye ulaştık. Geçen yıl ihracatçılarımız 1.7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiler. Yeni pazara girmesine rağmen Türk somonu çok ilgi gördü. Artık balıkçılarımız dünayaya açılıyor. Balıkçılarımız kurdukları balık işleme tesileriyle hem yerel halka destek sağlıyorlar hem de ülkemize döviz kazandırıyorlar." dedi

Son olarak da "Yarın itibarıyla gemi başına 3 bin 500 ila 60 bin lira arasında desteği depremzede balıkçılarımızın hesaplarına yatırıyoruz." ifadeleri ile depremzede balıkçılar için ödemelerin gerçekleştirileceği ifade edilmiş oldu.

Ödemelerin yapılan açıklamalara göre yarından itibaren başlanacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu.