Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Yasakları Açıkladı! Sokağa Çıkma Yasağı Her Gün Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yapmış olduğu konuşmasında koronavirüs salgınına dair uygulanacak önlemleri açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Yasakları Açıkladı! Sokağa Çıkma Yasağı Her Gün  Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yapmış olduğu konuşmasında koronavirüs salgınına dair uygulanacak önlemleri açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında seyahat yasağından, sokağa çıkma kısıtlamasına, sigara içme yasağından diğer tedbirlere dair bilgi verdi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen toplantının ana gündem maddesi koronavirüs salgınında yaşanan yüksek vaka sayıları oldu.



Kabine toplantısında ele alınan Covid-19 salgını ve diğer başlıkların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları.



YENİ YASAKLAR AÇIKLANDI



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında vatandaşlar hijyen uyarısında bulundu. Sosyal mesafe ve maske kullanımının üzerinde duran Cumhurbaşkanı Erdoğan hijyen kurallarına riayet edilmesi gerektiğini vurguladı. Konuşmasının devamında vatandaşların kalabalık ortamlardan uzak durmalarını, vatandaşların kendilerini korumaları gerektiğini ifade etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan mevsimsel grip ve diğer hastalıklarında yaşanan vaka artışlarının sağlık sistemine ek yük getirdiğini söyledi. Bu dönemde sağlık çalışanlarına en büyük iyiliğin ise onlara ek yük getirmemek olduğunu ifade etti.



KORONAVİRÜS AŞISI ÜCRETSİZ



Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında 50 milyon dozluk aşı anlaşması sağlandığını ifade etti. Bu aşı anlaşmasıyla vatandaşların aşıya ücretsiz ulaşacaklarını söyledi. Ayrıca aşılar ilk önce sağlık çalışanlarına uygulanacak.



HERGÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELDİ



Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta içi hergün saat 21.00 ile 05.00 arası sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Haftasonu ise saat sokağa çıkma yasağı Cuma saat 21.00'den başlayacak, Pazartesi 05.00'e kadar aralıksız devam edecek.



İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın O Açıklaması



"Hafta içi her gün gece saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır. Bu kısıtlama hafta sonları cuma akşamı 21'den pazartesi sabahı 5'e kadar kesintisiz devam edecektir. Cumartesi pazar artık evlerimizdeyiz."



İşyerlerine Kısıtlama



Restoranlarda paket servis harici hizmet veremeyecektir. Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verilecektir. Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler, belirlenecek saatlerde hafta sonu kısıtlama dışındadır.



Emlak365.com