Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan mülteci açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün mülteciler ve tahıl koridoru hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan mülteci açıklaması!

Bugün G20 zirvesi kapsamında Yeni Delhi'deki uluslararası basın toplantısına katılım sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem mülteciler hakkında hem de tahıl koridoru anlaşması hakkında konuştu. Burada dünyaya önemli çağrılar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalardaki konu başlıkları şu şekildeydi;

DENİZLER MÜLTECİ MEZARLIĞI OLDU!

"İnancımız, kültürümüz ne olursa olsun hepimiz 8 milyarlık bir ailenin ferdiyiz. Açlıktan çocukların öldüğü, denizlerimizin hızla devasa bir mülteci mezarlığına dönüştüğü, savaşlar dolayısıyla milyonların evlerini terk ettiği, insan hayatının değersizleştiği bir dünyada hiçbirimiz kendimizi güvende hissedemeyiz. Yerinden edilenlerin ülkelerine dönüşü sağlanmalı. Daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz.

Milli gelire oranla dünyada en fazla yardım yapan ülkeyiz. 4 milyon madura sahip çıkıyoruz. Suriye'nin kuzeyini terörden temizleyerek insanları göçe zorlayan asıl nedenleri kaynağında ortadan kaldırıyoruz. 600 bine yakın Suriyeli güvenli, gönüllü şekilde vatanına geri döndü. İnşallah daha da artacaktır."

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI

"100 binlerce insanın canına mal olan Rusya-Ukrayna savaşının bitmesi için yoğun çaba harcıyoruz. Pek çok diplomatik hamleye imza attık. 33 milyon ton tahıl uluslararası piyasalara ulaştırıldı. Girişim sayesinde gıda krizinin önüne geçtik. Girişim 3 kez uzatıldı. Hafta başında Soçi'ye yaptığım ziyarette Putin ile bu meseleyi bir kez daha konuştuk.

Rusya Katar ve Türkiye olarak Afrika'da sıkıntı çekenlere 1 milyon ton tahılın ulaştırılmasını istiyoruz. Gerilimi tırmandıracak her türlü hareketin engellenmesi önemlidir. Rusya'nın dışlandığı bir çözüm gerçek dışıdır. Zirve bildirgesinden ülkemizin tüm bu çabalarından takdirle bahsedildi. Afrika'lı kardeşlerimizin G20 üyeliğini tebrik ediyor, hoş geldiniz diyorum."