Cumurbaşkanı Erdoğan'dan İslam Dünyasıyla Mücadele açıklaması!

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda İslam Dünyasıyla Mücadele konusuna değinildi.
Cumurbaşkanı Erdoğan'dan İslam Dünyasıyla Mücadele açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında önemli mesajlara yer verdi. Yapılan açıklamalarda dünyaya İslam düşmanlığı konusundan bahsetti.

İSLAM DÜNYASIYLA MÜCADELE AÇIKLAMASI!

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan "Bu süreçte, MIKTA ortak vizyon ve değerler temelinde önemli mesafe katetti. Yine bu dönemde, küresel refah ve istikrarı tehdit eden unsurlar farklılaştı, çeşitlendi ve derinleşti. Bununla birlikte cari sistemin herkes için sürdürülebilir barışı, güvenliği ve refahı güvence altına almakta yetersiz kaldığı görüldü. Uluslararası terörizmle birlikte İslam düşmanlığının da giderek artması ve yaygınlaşması endişe vericidir. Bu menfi gelişmeler daha fazla dayanışmaya, birbirimizi daha fazla anlamaya ve hoşgörüye ihtiyacımız olduğunu bize yeniden hatırlatmıştır. Küresel sistemdeki adaletsizlikler büyürken, uluslararası kuruluşların bu sorunlara çözüm üretme kabiliyeti ise maalesef azalıyor. Bu tablo çatışmaların barışçıl yollardan çözümü, daha adil bir dünyanın inşa edilmesi, çok taraflılığın güvence altına alınması noktasında bizim sorumluluğumuzu daha da artırmaktadır. Her fırsatta dile getirdiğimiz 'Dünya 5'ten büyüktür.' tespitimizin gerisinde işte bu durum vardır." şeklinde konuştu.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ

Dünya genelinde zaman zaman yaşanan İslam Düşmanlığı adı altındaki yaşananlardan bahseden Erdoğan, "Hemen her gün 'ifade özgürlüğü' kılıfıyla 2 milyar insanın en mukaddes değerlerine saldırılmasına izin verilmesi asla kabul edilemez. Hangi dine mensup olursa olsun insana saygı duyan herkesin buna itiraz etmesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye olarak bu konudaki tepkimizi ifade etmeyi sürdüreceğiz." şeklinde yapılan açıklamalar ile zirvede önemli konulara değindi.