Deprem uzmanı en şanssız ilimiz diyerek uyardı! 8 şiddetinde deprem beklentisi açıklaması!

Deprem felaketinin ardından deprem uzmanlarının yeni deprem risklerine dair değerlendirmeleri gelmeye devam ediyor. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı değerlendirme ile bir ile çok özel bir deprem uyarısı yaptı.
Deprem uzmanı en şanssız ilimiz diyerek uyardı! 8 şiddetinde deprem beklentisi açıklaması!

Türkiye’de Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından ana gündem maddesi deprem haline geldi. Deprem bölgesinde olsun veya olmasın tüm vatandaşlar deprem ile alakalı olarak tüm gelişmelere büyük ilgi gösteriyorlar. En çok da bundan sonra olabilecek depremlere dair uzman görüşleri araştırılıyor. Deprem uzmanları da bilimsel çalışmalardan elde ettikleri sonuçları kamuoyu ile paylaşarak topluma yol gösteriyorlar. Bu uzmanlar arasına son olarak Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal katıldı.

ACELE ETMEK YANLIŞ OLUR!

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğinin bir an bile akıllardan çıkarılmaması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Süleyman Pampal, “Bundan sonra oldukça temkinli hareket etmeliyiz. Bana kalırsa acele etmek çok doğru olmayacaktır. Gerekli çalışmalar yapılır, her şeyi hazırlayıp ona göre hareket etmek gerekiyor. Eğer aceleye gelirse hata yapılmış olur ve bunun bedeli yine ağır olur.” dedi.

ŞİDDETLİ DEPREM OLMAYACAK!

Deprem bölgesindeki bazı illeri rahatlatan bir değerlendirme yapan Prof. Dr. Süleyman Pampal, “Bugün deprem bölgesinde vatandaşlarımız evsiz kaldılar. Onların barınma ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Şunu söylememiz mümkündür. Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep ve diğer illerimizde büyük depremler olmayacak. En azından çok uzun bir süre büyük depremler bu illerde gerçekleşmeyecek diyebiliriz. Ancak Hatay’ı bu illerden ayırmak durumundayız.” ifadelerini kullandı.

EN ŞANSSIZ İLİMİZ HATAY!

Hatay’a deprem uyarısı yapan Prof. Dr. Süleyman Pampal, “Deprem olmayacak dediğimiz illerimizin içerisine ne yazık ki Hatay’ı dahil edemiyoruz. Hatay’da bulunan Ölü Deniz fayının devamı Suriye, Lübnan ve İsrail de dahil olmak üzere bu bölge çok yıkıcı depremlere gebedir. Bu depremlerin şiddeti 8’i bulabilir. Eğer bu deprem gerçekleşirse ki ihtimalini çok yüksek görüyorum Hatay bundan etkilenecektir. Bu son depremlerle bir stres transferi oldu. Bahsettiğimiz bölgede de deprem riski arttı. Tehlike yaklaşıyor diyebiliriz. Burada en şanssız ilimiz Hatay’dır diyebiliriz. O fay hattındaki yüksek şiddetli bir deprem Hatay’da da önemli ölçüde hissedilecektir.” şeklinde konuştu.

Not: İlgili uzmanın ifadeleri haberleştirilmiştir. Depremleri önceden tespit etmenin teknik imkanı bulunmamaktadır. Sadece bilimsel değerlendirme yapılmıştır.