Deprem Uzmanı Övgün Ahmet Ercan büyük deprem beklenen illeri tek tek açıkladı!

Daha önce Türkiye'de depreme karşı riskin az olduğu illeri açıklayan Ercan, şimdi de deprem riskinin yüksek olduğu illerden bahsetti.
Deprem Uzmanı Övgün Ahmet Ercan büyük deprem beklenen illeri tek tek açıkladı!

Bugün Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarafından yapılan son açıklama ile birlikte deprem konusunda riskli olan iller açıklandı. Özellikle de 6 Şubat depreminden sonra güvenilir olan ve olmayan iller konusunda vatandaşların merak ettiği konular artarken bu illerin arasından güvenilir olan ve olmayanlar sırası ile açıklanmış oldu.

EN GÜVENİLİR İLLER AÇIKLANMIŞTI!

Uzman isim Ercan tarafından kısa bir süre önce depreme karşı güvende hissedebileceğimiz toplamda 21 il olduğundan bahsedildi. Bu iller ise şu şekildeydi; “Yıkıcı deprem bakımından Türkiye'nin en güvenli önde gelen illeri: Kırklareli, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin , Mardin, Siirt, Batman, Ş.Urfa, Mersin, Antalya, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Ankara.”

DEPREM RİSKİ YÜKSEK OLAN İLLER DE BELLİ OLDU!

Buna göre riskin düşük olduğu yerlerden çok özellikle daha önce de deprem olmuş illerde yaşayan vatandaşlar tarafından o ilde deprem olma riskinin olup olmadığı hakkında endişeler arttı. Bu iller ise Ercan tarafından “Türkiye il sınırları kapsamında görebileceği en büyük deprem: Adana M7,1, Adıyaman M6,9, Afyon M6,9, Ağrı M7,5, Aksaray M6,5, Amasya M7,3, Ankara M6,6, Antalya M7,0(!),Ardahan M6,5, Artvin M6,5, Aydın M7,3(Öteki iller için yarın sürecek.). Ortalama yıkıcılık eşik değeri M6,5'dur)” şeklinde yapılan açıklamalar sonucunda duyurulmuş oldu.