Devlet hastanelerinde onaylı randevu sistemi hayata geçirilecek!

Önümüzdeki günlerde tedavi olmak için hastaneye gitmek isteyen vatandaşlar artık daha farklı bir yol izlemeye başlayacak. Değişikliğin ne olduğunu ve amacı bizzat Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklandı.
Devlet hastanelerinde onaylı randevu sistemi hayata geçirilecek!

Hasta memnuniyetin daha yukarılara çekebilmek ve polikliniklerdeki insan sirkülasyonunu arttırmak adına Sağlık Bakanlığı yeni bir programı hayata geçirecek.

Geçtiğimiz yıllarda hayatımıza giren Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile vatandaşlar internete erişebildikleri her noktadan istedikleri şehirde istediği hastaneye randevu alabilmeye başlamıştı.

UZUN SÜREN RANDEVU TARİHLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ HEDEFLENİYOR

Vatandaşların hayatında önemli bir yer edinen MHRS zaman içinde tepki toplamaya başlamıştı. Ülke genelinde vatandaşlar hastaneye gitmek istediğinde randevu bulamamaktan ya da haftalar sonrasına randevu verilmesinden dolayı rahatsızlıklarını dile getirmeye başlamıştı.

saglik-bakani-fahrettin-koca-aciklama-yapiyor.webp

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da kendilerinden istenilenlerin farkında olduklarını, bu konuda adımlar atacaklarını ifade etmişti. Beklenen gelişme sonunda oldu. Sağlık Bakanı Koca 13 Mayıs’tan itibaren onaylı randevu sistemi denilen programı devreye sokacaklarını açıkladı.

BİR GÜN ÖNCEDEN ONAYLAMA ZORUNLULUĞU

Söz konusu hizmet ile beraber hastanelerden herhangi bir randevu alan vatandaşlar hastaneye gitmeden bir gün önce aksam 20:00’da randevusunu onaylamak zorunda olacak. Bu işlemi yapmayanlar randevu almamış sayılacak.

Bu hizmet ile hastanelerdeki randevu talep yoğunluğunun azalması bekleniyor. Vatandaşlarında randevularına artık daha fazla hassasiyet göstermesi tahmin ediliyor.