DSÖ uyardı! Covid-19 vakaları bir ayda yüzde 38 arttı

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan son açıklamalara göre bir ayda Covid-19 vakalarının yüzde 30'dan fazla arttığı ifade edildi.
DSÖ uyardı! Covid-19 vakaları bir ayda yüzde 38 arttı

2020 yılında Çin'den başlayarak dünyaya yayılan Covid virüsü 2 sene kadar hayatımızın merkezine yerleşti. Uzun bir sürecin sonunda aşılar, ilaç tedavileri ve alınan tedbirler ile birlikte vaka sayıları sıfıra yakın seviyelere indi. Uzun bir sürenin ardından ise Dünya Sağlık Örgütü bugün yeni bir uyarı yapıldı. Bu açıklama ile birlikte Covid-19 kaynaklı ölümlerin bir ay içerisinde oldukça arttığı öğrenildi. Konu ile ilgili veriler ile de gelinen son durum açıklanmış oldu.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ AÇIKLADI!

Yapılan açıklamalara göre 31 Temmuz-27 Ağustos'taki 28 günlük dönemde 1,4 milyonun üzerinde yeni Covid-19 vakası görüldüğü ifade edildi. Bununla birlikte 1800'ün üzerine de virüsten kaynaklı ölümlerin meydana geldiği ifade edildi. Bir ay sonra yani 28 günlük periyodun ardından ise Ağustos ayında vakalarda yüzde 38 artış, ölüm oranında ise yüzde 50 düşüş yaşandığı öğrenilmiş oldu.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamalara göre dünya genelinde şimdiye kadar 770 milyondan fazla Covid vakasının görüldüğü, salgın kaynaklı 6 milyon 956 bin de ölümün raporlara geçtiği ifade edildi.