Ebru Gündeş ve Reza Zarrab'ın Kaçak Köşk Davası Hakkında Son Dakika Gelişmesi!

Sevilen şarkıların vazgeçilmez sesi Ebru Gündeş'e eşi tarafından hediye olarak alındığı konuşulan Üsküdar Kandilli de yer alan tarihi köşkte izinsiz tadilat yapıldığı iddiası ile dava açılmıştı.
Ebru Gündeş ve Reza Zarrab'ın Kaçak Köşk Davası Hakkında Son Dakika Gelişmesi!

Sevilen şarkıların vazgeçilmez sesi Ebru Gündeş'e eşi tarafından hediye olarak alındığı konuşulan Üsküdar Kandilli de yer alan tarihi köşkte izinsiz tadilat yapıldığı iddiası ile dava açılmıştı. Davada Ebru Gündeş, eşi ve yalının tadilat işlemlerini yapan mimar Firuz Akın Han yargılanmış, 11 Mart 2019 tarihinde açıklanan karar ile Ebru Gündeş beraat etmişti. Kalan 2 tanığın yargılanmasına ise devam edilirken süreçte yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı. Detaylar haberimizde...

Halkbank davası sonrasında Amerika'da göz altına alındıktan sonra itirafçı olduğu iddia edilen Reza Zarrab hakkında yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı.



Reza Sarraf ile Ebru Gündeş'in olaylardan önce kızları ile beraber oturdukları evlerinde yapılan tadilat çalışmaları uzun süre gündemi meşgul etmiş, tarihi eser niteliğinde olan villada izinsiz tadilat yapıldığı iddiası ile dava açılmıştı.



TARAFLAR MAHKEMEYE GELMEDİ DURUŞMA ARALIK AYINA ERTELENDİ



Ebru Gündeş eşi Reza Sarraf ve kızları Alara ile olaylar patlak vermeden önce Kandilli de yer alan denize sıfır yalısında oturuyordu.



Yalıda yapılan tadilatlar hakkında gerçekleştirilen şikayet sonrasında yapılan incelemede usulsüz tadilat yapıldığı, tarihi binanın yapısı bozularak asansör inşa edildiği tespit edilmişti.



Konu hakkında Kültür Varlığı olarak kabul edilen taşınmazda usule aykırı olarak tadilat yapıldığı iddiası ile tadilatı yapan mimar Firuz Akın Han ile yalının sahibi Reza Sarraf hakkından "İmar kirliliğine neden olmak" ve "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na" muhalefet suçundan dava açılmıştı.



Davanın yapılan son duruşmasında tarafların katılmaması ve tarafların avukatlarının da mazaret sunarak katılmamaları üzerine ertelendi. Davanın görüşülmesine 17 Aralık 2020 tarihinde devam edilecek.



Emlak365.com