Eski Bakan Kutbettin Arzu kimdir, neden hayatını kaybetti?

Bugün gelen son dakika haberi ile birlikte eski bakan Kutbettin Arzu'nun ölü bulunduğu öğrenildi. Ölümü ve hayatı hakkında merak edilenler de artmaya başladı.
Eski Bakan Kutbettin Arzu kimdir, neden hayatını kaybetti?

Bugün gelen son dakika haberi ile birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Kutbettin Arzu'nun tatile geldiği Yalova'da Türkiye Büyük Millet Meclisi lojmanlarının havuzunda ölü bulunduğu öğrenildi. 68 yaşında hayatını kaybeden Arzu'nun neden hayatını kaybettiği hakkında merak edilenlerin artmasının ardından olay ile ilgili inceleme başlatıldı.

ESKİ BAKAN KUTBETTİN ARZU NEDEN HAYATINI KAYBETTİ?

Olay ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk incelemelerin sonucunda Arzu'nun kalp krizi nedeni ile hayatını kaybettiği öğrenildi. İlk verilere göre her ne kadar kalp krizi olarak tespit yapılsa da otopsi sonucunda kesin ölüm nedeninin belli olacağı ifade edildi.

KUTBETTİN ARZU KİMDİR?

2015 yılında Türkiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Arzu, 1 Nisan 1955 tarihinde Diyarbakır Bahteri Köyü'nde dünyaya gelmiştir. Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünü okuyan Arzu aynı okulda yüksek lisans yaptı. Çalışma hayatına Baş Mimar olarak devam eden Arzu serbest iş döneminin yanı sıra Dicle Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi’nde fahri öğretim üyeliği de yaptı. Tüm bunların yanı sıra Diyarbakır Kızılay Derneği Üyeliği, Kültür ve Dayanışma Vakfı Üyeliği, Açev Vakfı Bölge Danışma Kurulu Üyeliği, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliği, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkan Yardımcılığı gibi pek çok görevi de üstlendi.