Fransa'da Korana Virüs Salgını Sonrası Şatolar Satışa Çıktı, Sahibinden Satılık Şato İlanları Büyük Yankı Uyandırdı!

Korana virüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Fransa'da da büyük bir ekonomik kayıp yaratırken yaşanan krizden Fransa'nın soylu aileleri ve zenginlerde etkilendi.
Fransa'da Korana Virüs Salgını Sonrası Şatolar Satışa Çıktı, Sahibinden Satılık Şato İlanları Büyük Yankı Uyandırdı!

Korana virüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Fransa'da da büyük bir ekonomik kayıp yaratırken yaşanan krizden Fransa'nın soylu aileleri ve zenginlerde etkilendi. Şato sahipleri çalışanların maaşlarını dahi ödemekte zorlanmaya başlanınca sahibinden satılık şato ilanları sayısında rekor artış yaşandı. Detaylar haberimizde...

Fransa korana virüs salgını sonrasında ekonomik olarak toparlanmaya çalışırken kriz zenginleri de olumsuz etkiledi.



Fransa'nın en önemli tarihi figürleri arasında yer alan şatolar için satış ilanları büyük bir hızla artarken şato sahipleri ekonomik kriz nedeni ile şatolarını satmayı tercih ediyor.



SATILIK ŞATO İLANLARI REKOR KIRDI!



Korana virüs salgını sonrasında tüm dünyada olduğu gibi Fransa'da büyük bir ekonomik kayıp yaşanırken açığa çıkan ekonomik kayıp şato sahiplerini de olumsuz etkiledi.



Fransa'nın en önemli simgeleri arasında yer alan rüya şatoların sahipleri hem şatoların masraflarını hem de çalışanların maaşlarını ödemekte zolanmaya başlayınca birbiri ardına satılık şato ilanları verilmeye başlandı.



Fransa'nın en güvenilir gazeteleri arasında yer alan The Telegraph'a açıklamada bulunan sektör temsilcileri “Açıkça itiraf etmek gerekir ki 2020 yılı, etkinlikler tarihinde beyaz bir nokta olarak kalacak. İnsanlar düzenlemeyi planladıkları partilerini ya iptal ediyor ya da 2021’e erteliyorlar. Şirketler bütçelerini kısıtlamaya gidiyor ve bu kısıtlamalarda etkinlikler ilk sırayı alıyor” değerlendirmesi ile satışlarda artış yaşandığını söyledi.



Fransa'da yer alan şatolar hem ziyaretçilerden elde edilen gelirler hem de bu şatolarda yapılan etkinlikler ile gelir elde ederken pandemi sebebi ile yaşanan rekor düşüş sonrası şatolar da masrafını çıkaramadığı için satışa çıkarılmaya başladı.



Hatırlanacağı üzere 2019 yılında 1500 şato turistik kullanım amaçlı olarak hizmete açılmıştı.



Emlak365.com