Hafta Sonu 81 İlde Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak! Sokağa Çıkma Yasağı Hangi Saatler Arasında Olacak?

Türkiye'nin koronavirüs sürecinde alıştığı tedbirlerden olan sokağa çıkma yasakları Yükseköğretim Sınavı (YKS) nedeniyle bu hafta sonu da devam edecek.
Hafta Sonu 81 İlde Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak! Sokağa Çıkma Yasağı Hangi Saatler Arasında Olacak?

Türkiye'nin koronavirüs sürecinde alıştığı tedbirlerden olan sokağa çıkma yasakları Yükseköğretim Sınavı (YKS) nedeniyle bu hafta sonu da devam edecek. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre 27 Haziran 2020 Cumartesi ve 28 Haziran 2020 Pazar günlerinde 81 ilde kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Sokağa çıkma yasakları hangi saatler arasında olacak?

Türkiye'de koronavirüs sürecinde her hafta sonu risk taşıyan illerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarına normalleşme döneminde de gerektiği zaman devam ediliyor. Hafta sonunda Yükseköğretim Sınavı (YKS) için yüz binlerce öğrenci ter dökecek. 81 ilde de yapılacak olan sınavlar için Bilim Kurulu'nun tavsiyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile bu hafta sonu belirli saatler arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak.



SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ SAATLER ARASINDA OLACAK



YKS'ye girecek olan öğrencilerin sosyal mesafe kurallarının çiğnendiği bir ortamda sınava girmelerinin koronavirüse yayılma ortamı oluşturacağı konusunda uyarıda bulunan Bilim Kurulu'nun tavsiyesiyle 27 Haziran 2020 Cumartesi günü 09:30 ile 15:00 saatleri arasında 81 ilde sokağa çıkmak yasak olacak. Yine YKS nedeniyle 28 Haziran 2020 Pazar günü 09:30 ile 18:30 saatleri arasında da sokağa çıkmak yasak olacak.



SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KAPSAMI DIŞINDA KİMLER KALACAK



Öğrencilerin sorunsuz bir şekilde sınava girmeleri için uygulanacak olan sokağa çıkış yasaklarında bundan önceki sdokağa çıkma yasağı kuralları geçerli olacak. Yine istisnalar dışında bulunan vatandaşlar sokağa çıkamayacaklar. Öğrenciler ve her öğrenciye refakat edecek 1 veli sokağa çıkma yasağı kapsamında değerlendirilmeyecekler. Ayrıca özel araçları ile sınav yerlerine gidecek olan öğrencilere velisinin yanında bir de şoför refakat edebilecek.



SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA MARKETLER AÇIK OLACAK MI



Öte yandan bu hafta sonunda uygulanacak olan sokağa çıkma yasağında vatandaşların zorunlu ihtiyaçlarını nasıl görebilecekleri de İçişleri Bakanlığı genelgesi ile belirlendi. Buna göre sokağa çıkma yasağı uygulanan saatler arasında bakkallar, marketler, fırınlar, kasaplar, kuruyemişçiler ve manavlar açık olabilecekler. Ancak vatandaşlar sadece evlerine yürüme mesafesinde bulunan iş yerlerinden alışveriş yapabilecekler. Buna aykırı davranan vatandaşlara ise para cezası verilecek.



Emlak365.com