Haziran Ve Temmuz 2020'de Yapılan Son 9 Seçim Anketinin Ortalamasına Göre Bugün Seçim Olsa AK Parti, CHP, HDP, İYİ Parti Ve MHP Yüzde Kaç Oy Alır?

Türkiye'de bugün seçim olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz şeklinde sorularla hazırlanan anketler vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor.
Haziran Ve Temmuz 2020'de Yapılan Son 9 Seçim Anketinin Ortalamasına Göre Bugün Seçim Olsa AK Parti, CHP, HDP, İYİ Parti Ve MHP Yüzde Kaç Oy Alır?

Türkiye'de bugün seçim olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz şeklinde sorularla hazırlanan anketler vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor. Seçim gündemi şimdilik uzak olsa da insanlar Türkiye'deki siyasi eğilimin ne şekilde olduğunu merak ediyorlar. Bugün seçim olsa hangi siyasi parti yüzde kaç oy alır?

Türkiye'de şu anda bir seçim gündemi bulunmuyor ancak anket şirketleri düzenli olarak vatandaşların siyasi eğilimlerini ve hangi siyasi partiye oy vereceklerini ölçüyorlar. Anketlere yapılan eleştiriler ise siyasi partilere yakın olan anket şirketlerinin manipülasyon yapmaları şeklinde oluyor.



Türkiye'de Haziran ayında 8 adet, Temmuz ayında ise 1 adet seçim anketi yapıldı. Toplam 9 seçim anketinin ortalamasında ise ilginç sonuçlar çıkıyor. Anketler yüzde 100 doğru sonuç vermeseler de toplumun eğilimi hakkında fikir vermesi açısından büyük bir dikkatle takip ediliyor.



Koronavirüs sürecinde yaşanan ekonomik gerileme, piyasalarda anormal artış, vatandaşın alım gücünün azalması, dış politika, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması gibi veriler ışığında yapılan anket çalışmalarının ortalama sonuçları Türkiye'nin siyasi iklimi hakkında önemli bir tanımlama yapıyor.



AK PARTİ'NİN OYLARINDA GERİLEME!



Yapılan 9 anket çalışamsının ortalamasına göre 2018 seçimlerinde yüzde 42,60 oy oranı alan AK Parti kararsızların dağıtılmasıyla bugün seçim yapılsa yüzde 37 oy alıyor. Anketlerin ortalamasına göre Ak Parti'de yüzde 5'lik bir gerileme meydana gelmiş.



CHP OYLARINI ARTTIRIYOR



Yine aynı ortalamaya göre 2018 seçimlerinde yüzde 22,60 oy oranı alan CHP kararsızların dağıtılmasıyla bugün seçim olsa yüzde 24 oy alıyor. CHP'nin oylarında yüzde 2,40'lık bir artış bulunuyor.



HDP'NİN OY ORANINDA DÜŞÜŞ



2018 seçimlerinde yüzde 11,70 oranında oy alan HDP yine kararsızların dağıtılmasıyla bugün seçim olsa yüzde 11,34 oy alıyor. HDP'nin oylarında da bir önceki seçime göre yüzde 0,26'lık bir düşüş meydana geldi.



İYİ PARTİ ATAĞA KALKTI



2018 genel seçimlerinde yüzde 10 oy alan İYİ Parti ise kararsız seçmenlerin dağıtılmasıyla bugün seçim olsa yüzde 10,62 oy alacak. İYİ Parti yaşanan süreçte oylarını yüzde 0,62 oranında arttırmayı başardı.



MHP ANKETLERDEN ÇIKAMIYOR



Cumhur İttifakI'nın küçük ortağı olan MHP'nin oylarında da bir gerileme meydana geldi. 2018 seçimlerinde yüzde 11,10 oy alan MHP kararsızların dağıtılmasıyla bugün seçim olsa yüzde 9,65 oy alabiliyor. Anketlere göre MHP'nin oylarında yüzde 1,45'lik bir gerilemenin gerçekleşeceği görülüyor.



2018 genel seçimlerinde yüzde 1,30 oy alan Saadet Partisi'nin bugün seçim olsa oy oranı ise yüzde 1,20'ye geriliyor.



BUGÜN SEÇİM OLSA GELECEK PARTİSİ VE DEVA PARTİSİ YÜZDE KAÇ OY ALIR?



Anketlerde en çok merak edilen ise AK Parti'den ayrılarak yeni parti kuran Ahmet Davutoğlu'nun ve Ali Babacan'ın yüzde kaç oranında oy alacakları oldu. Haziran ve Temmuz ayında yapılan 9 seçim anketinin sonucuna göre bugün seçim olsa Ali Babacan'ın DEVA Partisi yüzde 2,15, Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi yüzde 1,80 oy alacak.



Emlak365.com