İBB Başkanı İmamoğlu Kanal İstanbul Projesine İlişkin İtirazını Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne Teslim Etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalarda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Kanal İstanbul Projesine ilişkin itirazlarına dair bilgi verildi.
İBB Başkanı İmamoğlu Kanal İstanbul Projesine İlişkin İtirazını Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne Teslim Etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalarda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Kanal İstanbul Projesine ilişkin itirazlarına dair bilgi verildi. Ekrem İmamoğlu'nun itirazlarını Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne teslim ettiği açıklandı.

İstanbul'da son günlerin yeniden alevlenen konularının başında Kanal İstanbul Projesi geliyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde ele alınan Kanal İstanbul Projesine ilişkin son açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan gelmişti. Bu gelişmelerin üzerine bir açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi.



EKREM İMAMOĞLU KANAL İSTANBUL PROJESİNE İLİŞKİN İTİRAZLARINI SUNDU



İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarından Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul Projesi adımlarına dair bir video yayımlandı.



Bu videoda Ekrem İmamoğlu'nun şu sözlerine yer verildi. "‪Sadece mutlu bir azınlık zenginleşsin diye yapılan ve şehrimize geri dönülmez zararlar verecek bu projeye itiraz ediyoruz.‬ ‪Tüm İstanbulluları askıya çıkan Kanal İstanbul planlarına itiraz etmeye davet ediyorum. ‬"



İmamoğlu konuşmasında ayrıca daha ÇED raporunun neticelenmediğini, bilimsel çalışmaların tamamlanmadığını ve mahkeme sürecinin devam ettiğini belirttiği konuşmasında Kanal İstanbul Projesi için bu acele niye ifadelerini kullandı.



Emlak365.com