İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Müjdeyi Verdi: Kimlik Kartı, Banka Kartı ve Ehliyet Tek Bir Kartta Birleşecek!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir canlı yayında yeni yapılacak projelere dair bilgi verdi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Müjdeyi Verdi: Kimlik Kartı, Banka Kartı ve Ehliyet Tek Bir Kartta Birleşecek!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir canlı yayında yeni yapılacak projelere dair bilgi verdi. En dikkat çeken açıklamaları ise vatandaşın hayatını kolaylaştırmak için gerçekleştirilecek olan banka kartı, ehliyet ve yeni kimlik kartlarının birleştirilmesi üzerine yapılan çalışma oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir televizyon programında sorulara yanıt verdi. Gündemi değerlendiren Soylu bundan sonra vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak için yapılacak çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulundu.



Vatandaşların günlük yaşantılarında unuttukları, taşımakta zorlandıkları ve karışıklığa neden olan banka kartı, kimlik kartı ve ehliyet için yeni bir çözüm getirildiği belirlendi. Artık ehliyeti evde unutmak, kaybetmek ya da karıştırmak gibi sorunlar yaşanmayacak. Banka kartı, ehliyet ve yeni kimlik kartlarının tek bir kartla birleşmeleri için çalışmalar yapılacak. Süleyman Soylu açıklamalarında ‘Artık sorun haline gelen ehliyeti yanında taşıma dönemi resmen kapanmış olacak. Bu süreçte banka kartı, ehliyet ve kimlik kartının tek bir kart haline getirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda müjdeli haberi paylaşacağız’ dedi.



Yeni Yapılacak Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi!



Siber Suçlar Dairesi içerisinde gençlerin ve çocukların siber suçlardan korunmaları için Siber Ay isimli yeni bir programın başlatılacağını müjdeledi. Çalışmanın detayları hakkında bir açıklama yapmazken, ilk kez canlı yayında açıkladığını duyurdu.



Göç sistemini daha iyi anlamak ve anlatmak için Uluslararası Göç Filmleri Festivali için çalışmalara başlandığı belirtildi. Bu süreçte insanların yoğun ilgisi ile karşılandığını, bu konuda hazırlanan filme satılması için 42 bin adet bilet hazırladığını ve bunlar arasında 32 bin adetinin bitmiş olduğu ifade edildi.



emlak365.com