İçişleri Bakanlığı'ndan 81 İl Valiliği'ne Lokanta, Restoran, Kafe Ve Kıraathanelerle Alakalı Olarak Yeni Koronavirüs Genelgesi!

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgede koronavirüs tedbirleri kapsamında lokanta, restoran, kafe ve kıraathanelerle alakalı olarak uygulanan çalışma saati kısıtlamasının kaldırıldığı bildirildi.
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 İl Valiliği'ne Lokanta, Restoran, Kafe Ve Kıraathanelerle Alakalı Olarak Yeni Koronavirüs Genelgesi!

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgede koronavirüs tedbirleri kapsamında lokanta, restoran, kafe ve kıraathanelerle alakalı olarak uygulanan çalışma saati kısıtlamasının kaldırıldığı bildirildi. 21 Temmuz'dan itibaren bu işletmelerde çalışma saatlerine yönelik koronavirüs kısıtlanması uygulanmayacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından bugün 81 il valiliğine bir genelge gönderildi. Bu genelge kapsamında lokanta, kafe, restoran kafe gibi iş yerlerinde uygulanan çalışma saatlerine yönelik kısıtlamalar tamamen kaldırıldı. Bu işletmeler normal dönemde genel mevzuatlarda ve ruhsatlarında belirlenen şeklinde 21 Temmuz'dan itibaren faaliyet gösterebilecekler.



ÇALIŞMA SAATİ KISITLAMASI SONA ERDİ



Türkiye'de koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesine yönelik adımlar atılmaya devam ediliyor. 1 Haziran'dan itibaren kapalı olan lokanta, restoran, kafe ve kıraathaneler açılmış ama belirli saatler arasında faaliyet göstermelerine izin verilmişti. Şimdi ise yeni bir döneme başlangıç yapıldı. İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla bu işletmeler için uygulanan saat kısıtlaması tamamen kaldırıldı.



21 Temmuz'dan itibaren bu işletmelerin koronavirüs tedbirleri kapsamında sadece sosyal mesafe, temizlik ve maske kuralları zorunlu olacak. Bu kuralları uygulayan işletmeler herhangi bir sorunla karşılaşmayacaklar. Ruhsatlarında belirlenen normal çalışma saatlerinde lokanta, kafe, restoran ve kıraathaneler faaliyet gösterebilecekler.



TURİZM BÖLGELERİNDEKİ İŞLETMELR RAHATLAYACAK



Özellikle turizm bölgelerinde bulunan işletmelerin erken saatte kapatılmak zorunda kalması büyük bir sorun oluyordu. Artık Bilim Kurulu'nun da tavsiyesi ile alınan bu karar ile işletmeler çalışma saati gibi bir sınırlamanın içerisinde olmadan müşterilerine hizmet edebilecekler.



Emlak365.com