İkinci el otomobillerde fiyatlar düştü, takaslar başladı! Sıfır araçlarda ise 100.000 liralık indirim

Otomobil piyasasında normalleşme süreci başladı. İkinci el piyasasında alınan önlemler ile fiyatlar %10 gerilerken, sıfır otomobillerde sunulan indirim kampanyaları da fiyatları 100 bin lira aşağı çekti. İşte detaylar…
İkinci el otomobillerde fiyatlar düştü, takaslar başladı! Sıfır araçlarda ise 100.000 liralık indirim

Otomobil piyasasında son dönemlerde görülen hareketlilik, vatandaşı köşeye sıkıştırdı. Artan fiyatlarla birlikte otomobil piyasasında görülmesi imkansız olarak değerlendirilen fiyat seviyeleri görüldü, bu durum birçok fırsatçının da işine yaradı. Özellikle ikinci el otomobil pazarında fırsatçılara karşı alınan tedbirler sonrası son dönemde ise fiyatlarda gevşeme başladı. Öte yandan benzer bir fiyat hareketliliği, gelen indirim kampanyaları ile birlikte sıfır otomobillere de yansıdı.

İkinci el otomobil piyasasında, alınan önlemlerle birlikte fiyatlarda yaklaşık yüzde 10 oranında bir düşüş olduğu ifade ediliyor. Sektör temsilcileri, bununla birlikte artık otomobilin yatırım aracı olmaktan net şekilde çıktığını ifade ediyor. Diğer yandan sıfır otomobil piyasasında da uygulanan indirim kampanyalarının, fiyatları 100 bin lira kadar aşağı çektiği belirtiliyor. Sektör temsilcileri ve araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar, otomobil piyasasının yavaş yavaş normale dönmeye başlamasından memnun. İşte detaylar…

FİYATLARDA YÜZDE 10 DÜŞÜŞ

56s4df6sd4f5g.jpg

Mynet’in haberine göre Ticaret Bakanlığı son dönemlerde ikinci el otomobil piyasası için tedbir düzenlemeleri getirdi ve bu durum ikinci el pazarındaki al-satçıların ve fırsatçıların elini daralttı. Bir de sıfır araçlar piyasaya gelmeye başlayınca, ikinci el otomobil satışları durma noktasına kadar geldi ve bu da fiyatların yaklaşık yüzde 10 oranda gevşemesini sağladı.

TAKAS YÖNTEMİ BAŞLADI

Ellerinde bulunan aracı satamayanlar, takas yöntemine başvurmaya başladı. Stoklarda görülen azalma da fiyatları aşağı yönlü etkiledi ve otomobiller artık yatırım aracı olmaktan çıkmaya başladı. Galericiler ve sektör temsilcileri, bazı araç sahiplerinin ellerindeki aracı tarla, arsa, arazi gibi taşınmazlar ile takas etme yoluna gitmeye başladığını ifade ediyor.

SIFIR OTOMOBİLLERDE İNDİRİM FURYASI

Diğer taraftan sıfır otomobil piyasasında ise bayilerden peş peşe indirim kampanyaları gelmeye başladı. Söz konusu indirim tutarları ve kampanya koşulları, markaya, modele ve fiyata göre değişiyor. Ancak model fiyatı arttıkça indirim tutarı da artıyor. Lüks otomobil segmentinde indirim tutarları 100 bin lirayı aşmaya başladı ve düşük segmentlerde bu indirimler 30-60 bin lira arasında değişiyor.