İnternet Kafelerin Ve Elektronik Oyun Salonlarının Açılacağı Tarih Belli Oldu! İşte İnternet Kafelerde Ve Elektronik Oyun Salonlarında Uygulanacak Yeni Kurallar!

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge ile internet kafelerin ve elektronik oyun salonlarının yeniden faaliyete başlayacakları tarih belli oldu.
İnternet Kafelerin Ve Elektronik Oyun Salonlarının Açılacağı Tarih Belli Oldu! İşte İnternet Kafelerde Ve Elektronik Oyun Salonlarında Uygulanacak Yeni Kurallar!

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge ile internet kafelerin ve elektronik oyun salonlarının yeniden faaliyete başlayacakları tarih belli oldu. İnternet kafelerde ve elektronik oyun salonlarında uygulanacak olan koronavirüs kurallarının çerçevesi de çizildi. İnternet kafeler ne zaman açılacak?

İçişleri Bakanlığı tarafından bugün 81il valiliğine bir genelge gönderilerek internet kafelerin ve elektronik oyun salonlarının 1 Temmuz'dan itibaren yeniden açılabileceği bildirildi. Ayrıca gönderilen genelgede bu işletmelerde uygulanacak yeni koronavirüs kuralları da belirtildi.



İçişleri Bakanlığı'nın 17 Mart'ta yayınlanan genelgesi ile faaliyetleri durdurulan internet kafeler ve elektronik oyun salonlarının ne zaman açılacağına dair büyük bir beklenti oluşmuştu. Yüz binlerce internet kafa sahibi bu yeni tarihi merakla bekliyordu. İçişleri Bakanlığı'nın bugünkü genelgesi bu meraklı bekleyişi sona erdirdi.



YENİ KURALLAR BELİRLENDİ



Bilim Kurulu tarafından İçişleri Bakanlığı'na verilen tavsiyeler ışığında yeni dönemde internet kafelerde ve elektronik oyun salonlarında uygulanacak yeni koronavirüs tedbirleri de belirlendi. Buna göre kontrollü sosyal hayat döneminin kuralları bu işletmelerde de geçerli olacak.



İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan yeni kurallara göre bu işletmelerde temizlik, maske ve sosyal mesafe kurallarına tam bir uyum gerçekleştirilecek. Bu işletmelerde hizmet edilebilecek kişi sayısı sosyal mesafe kurallarına göre belirlenerek işletme girişine asılacak. Çalışanlar dahil kişi başı 4 metrekarelik alan ayrılacak ve kapasite buna göre belli olacak. Masalar ve konsollar arasında en az 1 metre mesafe bulunacak. Oyun konsollarında iki kişinin oyun oynaması durumunda bu kişiler arasında 1 metre mesafa olacak.



MASKESİZ MÜŞTERİ ALINMAYACAK



İnternet kafelere ve elektronik oyun salonlarına maskesiz müşteri alınmayacak. İşletmelerde herkesin ortak kullanımına sunulacak şekilde gazete veya dergiler bulunmayacak. Müşterilerin temassız ödeme yapması tavsiye edilecek.



İşletmeler içerisinde bulunan ekipmanlar her müşteri kullanımının ardından yüzde 70'lik alkolle temizlenecek. Çay , kahve ve diğer içeceklerin tek kullanımlar malzemelerle sunulması sağlanacak. Müşterilerin bu işletmelere girişleri sırasında ateşleri ölçülecek.



Emlak365.com