İSKİ'den kuraklık için büyük adım! Bahçe ve peyzaj abonelikleri durduruldu

Son dönemde sık sık gündeme gelen kuraklık konusunda İSKİ tarafından bahçe ve peyzajlarda geçici süreliğine abonelikleri durdurma kararı alındı.
İSKİ'den kuraklık için büyük adım! Bahçe ve peyzaj abonelikleri durduruldu

Özellikle 2023 senesinin yaz ayında dünya genelinde yaşanan aşırı sıcaklar kuraklığı da beraberinde getirdi. Ülkemizde pek çok baraj için su seviyelerinde ciddi düşüşlerin yaşandığı ile ilgili uyarılar gelirken tasarruf için yeni adımlar atılmaya başlandı. Konu ile ilgili vatandaşlara da su tasarrufuna daha çok dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgilendirmeler de yapılmaya başlandı. Durum bu şekilde olunca da İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) durumun ciddiyeti nedeni ile yeni bir önlem daha aldı.

BAHÇE VE PAYZAJLARDA ABONELİKLERİ DURDURMA KARARI ALINDI!

Yaz mevsiminin son dönemini yaşarken bu senenin bazı günlerini son 20 yılın en sıcak günleri olarak geçirdik. Ciddi seviyede artan sıcaklıklar ise kuraklığa neden olurken baraj sevilerinde ise kritik seviyelere gelindiği öğrenildi. Bununla birlikte İSKİ tarafından yayımlanan yeni karara göre bahçe ve peyzajlar için geçici süreliğine durdurulmasına karar verildiği ifade edildi.

Atılan bu adımın diğer illerde de uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu.