İstanbul Valiliği'nden alkol tüketimine ilişkin açıklama geldi!

Bugün İstanbul Valiliği tarafından alındığı iddia edilen kararla park, sahil gibi alanlarda alkol tüketimine ceza uygulanacağı ifade edilmişti. Valilik tarafından açıklama geldi.
İstanbul Valiliği'nden alkol tüketimine ilişkin açıklama geldi!

Bugün sahil, park gibi alanlarda alkol kullanımına ilişkin Valilik tarafından karar yayımlandı. Yayımlanan bu karara göre kişilerin belirlenen alanlar içerisinde alkol kullanması durumunda para cezasının verileceği ifade edildi. Konu hakkında alınan karar sosyal medyada gündem olurken İstanbul Valiliği'nce de açıklama geldi.

İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI!

Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından İstanbul Valiliği tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamada "Valiliğimizce alınan alkol kullanım ve satışına ilişkin yeni bir uygulama kararı bulunmamaktadır. Bununla birlikte 17 Ağustos 2023 tarihinde yayımladığımız genelgeyle, 4250 sayılı kanunla belirlenen alkol satış ve kullanım alanlarına ilişkin uygulama yükümlülüklerinin yerine getirilmesinin gerekliliğini ilgili kurumlara (kaymakamlık ve belediyeler) hatırlatmış bulunmaktayız.

Hatırlatma genelgemizde özetle kanunla belirlenmiş, 18 yaş altı çocuklara alkol satışının yapılmaması, ruhsatlı alkol satışı yapılan lokanta ve restoranlar dışında 22.00-06.00 saatleri arasında perakende alkol satışının yapılamayacağı, sarhoşluk sebebiyle halkın huzurunu bozacak şekilde hareket edilmemesi, alkol satışı ve tüketilmesinin ruhsatı bulunan işletmeler dışında yapılmaması (park, piknik ve mesire alanları, sahil bandı, plaj vb. alanlarda). Bahsi geçen yerlerde emniyet, jandarma ve zabıta birimlerinin etkin denetimleriyle asayişi, halkımızın huzur ve güvenliğini bozacak olaylara meydan vermemesi hususlarında ilgili birimler talimatlandırılmıştır." ifadeleri ile bu kararın yeni alınmadığı, yürürlükte olan kanunun yetkili kurumlara hatırlatmasının yapıldığı öğrenildi.