İstanbul'da servis ücretleri ve yeni düzenleme! İBB hangi adımları atıyor?

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi ağustos ayında olağan toplanıyor. Gündeminde ise yeni eğitim öğretim dönemi başlamadan servis ücretlerine ve yaşanan olumsuzluklara el atmak var!
İstanbul'da servis ücretleri ve yeni düzenleme! İBB hangi adımları atıyor?

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin yeni yapacağı toplantının gündeminde servis ücretleri ve servislerden istenen ek hizmet bedelleri gibi ücretler yer alıyor. Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına ramak kala İstanbul için servis taşımalarında yaşanan sıkıntılara karşı hamleler geliyor. Toplantı sonrasında alınacak kararla servisler artık iki çeşit yöntemle hizmet sunacak veliler ise istediklerini tercih edebilecekler. İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin yeni servis ulaşım toplantısında servis ile mağduriyet yaşayan tüm velilerin sıkıntılarının çözülmesi hedefleniyor.

SERVİSLERE YENİ DÜZEN Mİ GELİYOR?

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına yalnızca birkaç gün kalırken İstanbul için önemli bir konu ele alınıyor. İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından belirlenen ve tüm servisçilere bildirilen servis taşımacılığı ücreti hesaplaması km hesabı üzerinden yapılıyor. Ve UKOME tarafından belirlenen ücretler azami ücret olup üzerine ek ücret talep edilemiyor. İster özel bir okul olsun ister resmi bir okul olsun açıklanan bu ücret tarifesi kapsamında hizmet verebiliyor.

Bununla beraber eğitim öğretim senesi içerisinde kurum tarafından gerçekleştirilen geziler gibi sosyal faaliyetler ve özel ferdi kaza sigortaları gibi sigorta işlemleri tamamen UKOME tarifesi ile alakadar olmamaktadır. Yine özellikle özel okullarda karşı karşıya kalınan koltuk sayısından az öğrenci taşınması talepleri, lüks sınıf ve yüksek modelli araç kullanılması talepleri gibi taleplerde belirlenen tarife ile ilişkilendirilemiyor.

UKOME’DEN YENİ SERVİS YÖNETİMİ HAMLESİ GELİYOR!

UKOME ise şimdi servis ücretlerinin belirlenen tarifler dışında ek hizmetler bedelleri gibi sebeplerle değişmesine önlem almak ve bu ücretler karşısında mağdur olan velilerin mağduriyetini gidermek için adım atıyor. İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi yeni servis yönetiminde mevcutta kilometreye göre belirlenen ancak ek konfor hizmetleri nedeniyle farklı tarife uygulayan servisçilerden bununla beraber UKOME’nin belirlediği standartlara göre de hizmet verilmesi istenecek. Veli ise bu iki hizmet içerisinden kendisine uygun olanı ve istediğini tercih edebilecek.