Kemal Kılıçdaroğlu Diyanet'in Ayasofya'da İlk Cuma Namazı Davetini Geri Çevirdi, Meral Akşener Gideceğini Açıkladı!

Ana muhalefet partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyanet İşleri tarafından Ayasofya'da ilk cuma namazı davetini geri çevirdiği iddia edildi.
Kemal Kılıçdaroğlu Diyanet'in Ayasofya'da İlk Cuma Namazı Davetini Geri Çevirdi, Meral Akşener Gideceğini Açıkladı!

Ana muhalefet partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyanet İşleri tarafından Ayasofya'da ilk cuma namazı davetini geri çevirdiği iddia edildi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş tarafından telefon ile aranan Kılıçdaroğlu'nun kendisine yöneltilen davete gelemeyeceğim yanıtını verdiği belirtilirken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ise davete icabet edeceği duyuruldu. Detaylar haberimizde...

Alınan karar ile cami statüsünden çıkartılarak müzeye çevrilen Ayasofya tekrar ibadete açılmıştı.



Danıştay tarafından alınan karar sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile Ayasofya resmen cami vasfına çevrilmiş ve ilk namazın 24 Temmuz Cuma günü kılınacağı duyurulmuştu.



KORANA VİRÜS SALGINI NEDENİ İLE SOSYAL MESAFE KURALLARINA UYULARAK SINIRLI SAYIDA DAVETLİ İLE CUMA NAMAZI KILINACAK!



Açıklanan karar sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı bir duyuru yayımlamış ve korana virüs salgını nedeni ile ilk Cuma namazı için sınırlı sayıda kişinin davet edileceğini duyurmuştu.



Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugün kaleme aldığı köşe yazısı ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da Cuma Namazı daveti gittiğini ancak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş tarafından kendisine telefonla yapılan davete "Gelemeyeceğim" yanıtını verdiği iddia edildi.



Hatırlanacağı üzere Muharrem İnce tarafından "davet olursa giderim" açıklamasının sorusu üzerine CHP İstanbul İl Başkanı olan Canan Kaftancıoğlu "Muharrem Bey herkesin yerine gider" sözleri ile gündeme bomba gibi düşen bir yanıt vermiş ve CHP tabanında büyük tartışmalara neden olmuştu.



CHP'nin Ayasofya konusunda ki tavrı merak konusu olurken CHP Genel Başkanının davete icabet etmeyeceğini söylediği iddiası da sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi.



İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER CUMA NAMAZI'NA KATILACAK



Ayasofya'da kadınlar için de özel bir namaz kılma alanı oluşturulurken kendisine de davet giden Meral Akşenir'in ise daveti memnuniyetle karşıladığı ve Cuma namazına gideceği belirtiliyor.



Emlak365.com