Korana Virüs Vaka Sayısı Patladı, 58 İlde Maskesiz Sokağa Çıkma Yasağı Başladı, Çok Sayıda Yerde Zorunlu Karantina Kararı Çıktı

Alınan tedbir kararlarının gevşetilmesi nedeni ile yeniden binli rakamların üzerine çıkan korana virüs yeni vaka sayısı çok sayıda ilde alarm verilmesine neden oldu.
Korana Virüs Vaka Sayısı Patladı, 58 İlde Maskesiz Sokağa Çıkma Yasağı Başladı, Çok Sayıda Yerde Zorunlu Karantina Kararı Çıktı

Alınan tedbir kararlarının gevşetilmesi nedeni ile yeniden binli rakamların üzerine çıkan korana virüs yeni vaka sayısı çok sayıda ilde alarm verilmesine neden oldu. Özellikle de yeni vaka sayısında büyük artış yaşanan illerde ne yazık ki yeni tedbir kararları açıklandı. Bazı illerde vaka sayısında artış görünen yerleşim yerleri zorunlu karantina altına alınırken çok sayıda ilde ise vatandaşların maske kuralına uymaması nedeni ile maskesiz sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlandı. Maskesiz sokağa çıkmak yasak mı, sokağa çıkarken maske zorunlu mu, sokağa çıkarken maske takmanın zorunlu olduğu iller hangileri?

Türkiye 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile yeni normale geçiş yaparken ne yazık ki alınan tedbir kararlarının gevşetilmesi ile beraber çok sayıda ilimizde yeni vaka sayılarında rekor artışlar yaşanmaya başlandı.



Özellikle de vatandaşların tedbir kurallarına uymadığı ve yaz mevsimi nedeni ile insan sirkülüasyonunun arttığı illerimizde yeni vakalarda artış yaşanırken bazı şehirlerde yaşanan artışlar nedeni ile zorunlu önlemler alınması gündeme gelmişti.



Korana Virüs Vaka Sayısı Patladı, 58 İlde Maskesiz Sokağa Çıkma Yasağı Başladı, Çok Sayıda Yerde Zorunlu Karantina Kararı Çıktı



MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLAN İLLER LİSTESİ! SOKAĞA ÇIKARKEN MASKE TAKMANIN ZORUNLU OLDUĞU İLLER HANGİLERİ?




  1. Ankara,
  2. İstanbul,
  3. İzmir,
  4. Adana,
  5. Adıyaman,
  6. Ağrı,
  7. Afyonkarahisar,
  8. Amasya,
  9. Ardahan,
  10. Aydın,
  11. Balıkesir,
  12. Bursa,
  13. Bingöl,
  14. Bartın,
  15. Batman,
  16. Bolu,
  17. Burdur,
  18. Bitlis,
  19. Çanakkale,
  20. Çankırı,
  21. Denizli,
  22. Diyarbakır,
  23. Düzce,
  24. Elazığ,
  25. Erzurum,
  26. Eskişehir,
  27. Gaziantep,
  28. Giresun,
  29. Hatay,
  30. Iğdır,
  31. Isparta,
  32. Kahramanmaraş,
  33. Karabük,
  34. Kayseri,
  35. Kırklareli,
  36. Kilis,
  37. Kocaeli,
  38. Konya,
  39. Kütahya,
  40. Malatya,
  41. Mardin,
  42. Muğla,
  43. Muş,
  44. Nevşehir,
  45. Niğde,
  46. Rize,
  47. Osmaniye,
  48. Ordu,
  49. Sakarya,
  50. Siirt,
  51. Sivas,
  52. Şanlıurfa,
  53. Şırnak,
  54. Tokat,
  55. Tunceli,
  56. Uşak,
  57. Yalova,
  58. Zonguldak.


SOKAĞA MASKESİZ ÇIKMAK YASAK MI?



Türkiye genelinde uygulanan genel bir yasak bulunmazken illerdeki vaka sayılarına bağlı olarak Valilikler bünyesinde İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı kararları ile yasak kararları alınabiliyor.



Maske takma konusunda da vaka sayısında artış yaşanan şehirlerde İl Hıfzıssıhha Kurulları toplantıları ile alınan yeni kararlar uygulamaya alındı. Alınan kararlar kapsamında tam 58 ilimizde sokağa çıkan kişilere maske takma zorunluluğu getirildi.



Diğer illerde ise toplu ulaşım araçları, otobüs, metro, alışveriş merkezleri ve marketler gibi insanların toplu olarak bulundukları alanlarda maskesiz girişler yasaklandı ve bu alanlara girişte maske takmak zorunlu hale geldi.



Korana Virüs Vaka Sayısı Patladı, 58 İlde Maskesiz Sokağa Çıkma Yasağı Başladı, Çok Sayıda Yerde Zorunlu Karantina Kararı Çıktı



MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE KADAR, KAÇ LİRA?



Maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu iller sınırları içerisinde maske takmadığı tespit edilen kişilere uygulanan para cezası yapılan düzenleme sonrası 900 lira olarak belirlenmişti.



Ancak illerde caydırıcı olması nedene ile söz konusu rakam alınan kararlar kapsamında 3 bin 150 liraya kadar yükseltilebiliyor.



ÇOK SAYIDA KÖY, BELDE VE MAHALLE KARANTİNA ALTINDA!



Yine alınan kararlar kapsamında korana virüs vaka sayısının artış gösterdiği bazı mahalle, köy ve beldeler karantina altına alındı.



Adıyaman'da iki köy karantina altına alınırken Konya'da ise düğün ve cenazeye katılan iki ailede korana virüs tespit edilmesi üzerine bir mahalle karantina altına alındı.



Yine Bartın'da nişan merasimi sonrası görülen korana virüs vakası nedeni ile 1 belde karantina altına alındı. Adıyaman'da vaka artış hızı endişe yaratırken 35 beldede zorunlu karantina uygulandığı belirtiliyor.



Emlak365.com