Kurban Bayramı Öncesi Korana Virüs Şoku! Vaka Sayısı Artan 12 İlde Yerleşim Yerleri Zorunlu Karantina Altında

Korana virüs vaka sayısı binli rakamların altına inerken ne yazık ki sayıların azalması vatandaşların tedbirleri unutmasına neden oldu.
Kurban Bayramı Öncesi Korana Virüs Şoku! Vaka Sayısı Artan 12 İlde Yerleşim Yerleri Zorunlu Karantina Altında

Korana virüs vaka sayısı binli rakamların altına inerken ne yazık ki sayıların azalması vatandaşların tedbirleri unutmasına neden oldu. İnsanların tedbirleri bırakması üzerine bazı yerleşim yerlerinde salgının hızı tehlikeli sayılara ulaşırken bazı yerleşim yerlerinde Valilik kararları ile zorunlu karantina uygulamaları başladı. Kurban Bayramı öncesi şok etkisi yaratan zorunlu karantina kararları genel bir yasak olur mu sorularını tekrar gündeme taşıdı. Karantina uygulanan iller hangileri, karantina uygulaması nerede, karantina olan yerler nerelerde? Soruların yanıtları haberimizde...

İlk olarak Çin'in Wuhan eyaletinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan Covid 19 belirsizliği devam ederken yaz aylarında tamamen biteceği iddia edilen virüs etkisini sınırlı da olsa sürdürmeye devam ediyor.



KORANA VİRÜS VAKA SAYISI ARTAN İLLERDE ZORUNLU KARANTİNA KARARI ÇIKTI!



Son dönemde korana virüs vaka sayısının binli sayıların altına düşmesi ve artan hava sıcaklıkları insanların aldıkları tedbirleri gevşetmesine neden oldu.



Yaşanan gevşeme vaka sayılarında kendisini göstermeye başlarken ne yazık ki bazı şehirlerde virüs vaka sayısındaki artış tehlikeli boyutlara ulaştı. Bu nedenle çok sayıda il ve ilçede yapılan Hıfzıssıhha Kurulu toplantıları sonrası zorunlu karantina kararı çıktı.



Tunceli'nin Çemişgezek İlçesi'ne bağlı Bozağaç Köyü'nde, Gaziantep'in Nizip ilçesinde, Sivas'ın Kangal ilçesinde, Bayburt'da adı verilmeyen bir köy, Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Hüsüm köyünde ve Kuşu beldesinde, Batman'ın Gercüş ilçesinde, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, Ordu'nun Akkuş ilçesindeki bir mahallede dün açıklanan kararlar kapsamında belirli yerleşim yerleri zorunlu karantina altına alınmıştı.



Kurban Bayramı Öncesi Korana Virüs Şoku! Vaka Sayısı Artan 12 İlde Yerleşim Yerleri Zorunlu Karantina Altında



BUGÜNDE 4 İLDE ZORUNLU KARANTİNA KARARI ALINDI, TOPLAM SAYI 12 İLE ULAŞTI!



Dün açıklanan 8 il sonrasında bugünde 8 ilde toplanan Hıfzısıhha Kurulları kararları gereğinde zorunlu karantina kararı alındığı Valilik açıklamaları ile ilan edildi.



Kars Valiliği tarafından yapılan açıklama ile Beyköy köyünde korana virüs tespit edilmesi sonucunda karantina uygulaması başladığı ilan edildi.



Malatya'nın Hekimhan ilçesinde bir mahalle tamamen karantina altına alınrken 14 günlük karantina süreci bugün itibari ile başlatıldı. İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan karar kapsamında Tunceli Çemişgezek Bozağaç köyünün tamamı 14 gün karantina altına alındı. Vaka sayısında büyük oranda artış yaşayan Şanlıurfa Haliliye'de 53, Karaköprü'de 49, Eyyübiye'de 16, Birecik'te 12, Bozova'da 8, Siverek'te 5, Suruç'ta 7, Viranşehir'de 4 ve Hilvan'da 2 adreste de zorunlu karantina ilan edildiği duyurularak giriş çıkışlar yasaklandı.



Emlak365.com