Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak? Arife Günü Resmi Tatil Olacak Mı?

Kurban Bayramı'nın başlamasına sayılı günler kala vatandaşlar bayram tatili hakkında büyük bir merak içerisine girdiler.
Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak? Arife Günü Resmi Tatil Olacak Mı?

Kurban Bayramı'nın başlamasına sayılı günler kala vatandaşlar bayram tatili hakkında büyük bir merak içerisine girdiler. Kurban Bayramı'nda kaç gün resmi tatil olacak? Arife günü resmi tatil olacak mı? Kurban Bayramı tatili 11 gün olacak mı?

Kurban Bayramı'na çok kısa bir süre kala vatandaşlar bayram tatilinin kaç gün olacağına dair büyük bir merak içerisinde kaldılar. Geçtiğimiz yıllarda 9 gün gibi resmi tatiller yapılan Kurban Bayramı için yine uzun bir tatil yapılacak mı?



KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?



31 Temmuz Cuma günü başlayacak olan Kurban Bayramı 3 Ağustos Salı günü sona erecek. Resmi tatiller ile alakalı olarak henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak bayram süresince 4 gün boyunca Türkiye'de resmi tatil uygulanacak. Bankalar, kamu kuruluşları, kargolar gibi iş yerlerind eçalışma yapılmayacak.



ARİFE GÜNÜ TATİL OLACAK MI?



Bayram süresince resmi tatil olmasının yanı sıra Kurban Bayramı'nın arifesinde de yarım gün resmi tatil ilan edilecek. 30 Temmuz Perşembe günü Türkiye'de resmi kurumların çalışma saati öğleye kadar olacak ve Kurban Bayramı tatili o gün öğle saatlerinde başlayacak.



BANKALAR ARİFE GÜNÜNDE AÇIK OLACAK MI?



Arife gününda bankacılık hizmetleri de sadece öğleye kadar verilebilecek. Banka şubeleri de öğlesaatinde kapanacak ve bir daha 4 Ağustos Çarşamba günü açılacak. Bu süre zarfında vatandaşlar bankacılık hizmetlerini banka şubeleri üzerinden yapamayacaklar.



KURBAN BAYRAMI TATİLİ AÇIKLAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?



Kurban Bayramı tatili ile alakalı olarak henüz resmi bir açıklama gelmedi. Bayram tatilinin süresi ve kapsamı bu resmi açıklama ile kesinlik kazanacak. Resmi açıklamanın bu hafta içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması bekleniyor.



Emlak365.com