Kurban Bayramı'na Sayılı Günler Kaldı! Bayramda Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı, Resmi Açıklama Yapıldı Mı?

Kurban Bayramı'na bir haftadan daha kısa bir süre kalınca vatandaşların en büyük merağı bayramda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı oldu.
Kurban Bayramı'na Sayılı Günler Kaldı! Bayramda Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı, Resmi Açıklama Yapıldı Mı?

Kurban Bayramı'na bir haftadan daha kısa bir süre kalınca vatandaşların en büyük merağı bayramda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı oldu. Kurban Bayramı'nda 31 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı olacak mı? Cumhurbaşkanı Recep Tyayip Erdoğan sokağa çıkma yasağı kararını açıklayacak mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri Kurban Bayramı sokağa çıkma yasağı konusunda bir açıklama yaptılar mı?

Türkiye'de vatandaşları Kurban Bayramı'nın heyecanı sararken en çok merak edilen konu ise bayramda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı oldu. Vatandaşlar bu konuda meraklı bir bekleyiş içerisine girerken yetkili isimlerin yapacakları kritik açıklamaları da çok dikkatli bir şekilde takip etmeye başladılar.



Kurban Bayramı'nda koronavirüs salgınının çok daha geniş bir alana yayılmaması için sokağa çıkma yasağı kararının alınması gerektiğini dile getirenlerin sayısı oldukça fazla olsa da şu ana kadar bu konu hakkında herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.



SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KONUSUNDA RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI



Bayramda sokağa çıkma yasağı konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak henüz olumlu veya olumsuz bir karar vermediklerini ve tam olarak detaylıca Bilim Kurulu'nda bu konuyu görüşmediklerini bildirmişti. Ancak Bakan Koca vaka sayılarının artış gösterdiği illerde kısmi kısıtlamalara gidilebileceğini ve bunun için bayramın hemen öncesindeki vaka sayılarına göre değerlendirme yapılabileceğini belirtmişti.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI İSTEMİYOR



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamada Kurban Bayramı'nın özel şartları olduğunu, vatandaşların kurban ibadetlerini yapmaları gerektiğini ve bu nedenle sokağa çıkma yasağı kararını alma yönünde bir düşüncelerinin olmadığını söylemişti.



KESİN KARAR GELECEK HAFTA AÇIKLANACAK!



Kurban Bayramı sokağa çıkma yasağı konusunda nihai açıklamanın gelecek hafta yapılması bekleniyor. Bilim Kurulu üyelerinin verecekleri tavsiye kabine toplantısında değerlendirilerek bir karar alınacak. Bu kararda 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacağı şeklinde bir ifadenin yer almasına ihtimal verilmiyor. Ancak bazı illerde sokağa çıkma yasağı kararının alınması sürpriz olmayacak.



Emlak365.com