Marmara Denizi açıklarında deprem bu sefer Bursa'yı salladı

Büyük bir felakete neden olan Kahramanmaraş depremi sonrası alarm verilen beklenen Marmara Depremi endişe yaratırken AFAD ve Kandilli son dakika deprem haberi verdi. Marmara Denizi açıklarında yeni deprem oldu.
Marmara Denizi açıklarında deprem bu sefer Bursa'yı salladı

Marmara Denizi açıklarında deprem bu sefer Bursa'yı salladı - Türkiye Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan deprem felaketi nedeni ile büyük bir felaket yaşarken tam 11 ilimiz depremden etkilenmişti. 46 binden fazla vatandaşımızın yıkılan evlerin enkazı altında kalarak hayatını kaybederken gözler İstanbul ve Marmara bölgesine çevrilmişti. 

1999 senesinde yaşanan Gölcük depremi ile yıkıma uğrayan Marmara Bölgesi ve İstanbul için o tarihte 20 sene içerisinde büyük bir deprem beklentisi olduğu açıklanmış, bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiği açıklanmıştı. Ne yazık ki yaşanan anlaşmazlıklar nedeni ile istenen başarı elde edilememişti. 

MARMARA BÖLGESİNDE YENİ DEPREM ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ! 

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile Marmara Denizi açıklarında yeni deprem yaşandığı açıklandı. Deprem Bursa ve yakın illerde de hissedildi. Yaşanan depremin Marmara bölgesinde olması alarm zillerinin bir kere daha çalmasına neden oldu. 

AFAD tarafından yapılan açıklamada depremin merkez üssü Marmara Denizi Karacabey Bursa olarak açıklanırken depremin şiddeti ise 3,9 olarak ilan edildi. Depremin şiddeti kadar depremin merkez üssünün Marmara bölgesi olması büyük endişe yarattı. 

Kandilli Rasathanesi ise depremin şiddetini 4.2 olarak açıkladı. 

Depremin merkez üssü ise Kandilli tarafından Erdek açıkları Balıkesir olarak ilan edildi. Depremin ardından İstanbullular bir kere daha büyük bir panik yaşanırken gözler deprem uzmanları tarafından yapılacak olan yeni açıklamalara çevrildi. Depremin yarattığı panik ve korku bir kere daha İstanbullular için kentsel dönüşümün önemini ortaya koydu.