Maskesiz Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanan İllerin Sayısı Artıyor! Türkiye'de Hangi Şehirlerde Maskesiz Sokağa Çıkmak Yasaklandı?

Türkiye'de koronavirüs salgınının yeniden yayılma alanı bulamaması için alınan tedbirlerden olan maskesiz sokağa çıkma yasakları genişleyerek devam ediyor.
Maskesiz Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanan İllerin Sayısı Artıyor! Türkiye'de Hangi Şehirlerde Maskesiz Sokağa Çıkmak Yasaklandı?

Türkiye'de koronavirüs salgınının yeniden yayılma alanı bulamaması için alınan tedbirlerden olan maskesiz sokağa çıkma yasakları genişleyerek devam ediyor. Bugüne kadar çok sayıda ilde maskesiz sokağa çıkma yasağı kararı alınırken bugün bu illere bir yenisi daha eklendi. Türkiye'de hangi illerde maskesiz sokağa çıkma yasağı uygulanıyor?

Türkiye'nin normalleşme döneminde koronavirüs salgınına karşı mücadelesi devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan Bilim Kurulu'nun önerileriyle şekillenen koronavirüs tedbirlerinin bu dönemde en yaygınlaşmış olanı ise maskesiz sokağa çıkma yasakları oldu.



Dünyada koronavirüs vaka ve ölüm sayılarının yeniden yükselmeye başlamasıyla Türkiye'de koronavirüs tedbirlerine yönelik yeni kararlar devam ediyor. Ölümcül salgınının etki alanını genişletmesine imkan tanımamak için alınan maskesiz sokağa çıkma yasağı kararları genel bir karar şeklinde alınmıyor. İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından alınan kararlar valiliklerce uygulamaya sokuluyor.



MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANAN İLLER ARTIYOR



Türkiyede maskesiz sokağa çıkma yasağı kararlarının uygulandığı illerin sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Bugün son olarak Ordu İl Hıfzıssıhha Kurulu aldığı kararla tüm şehirde maskesiz sokağa çıkılmasını yasakladı. Bu kararla birlikte maskesiz sokağa çıkma yasağı uygulanan illerin sayısı 51'e yükseldi.



MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANAN İLLERİN LİSTESİ



Maskesiz sokağa çıkma yasağı uygulanan illerin listesi de belli oldu. Buna göre Adıyaman, Ankara, İstanbul, Bursa, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Rize, Osmaniye, Ordu, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak, Bitlis ve Çanakkale'de vatandaşların maskesiz sokağa çıkmaları yasaklandı.



MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI CEZASI KAÇ TL?



Öte yandan maskesiz sokağa çıkma yasağı kararlarına uymayarak maske takmadan sokaklara çıkan vatandaşlara 900 TL para cezası verilecek. Bu cezalar kolluk kuvvetleri tarafından uygulanacak. Vatandaşlar maske takmamanın bedelini 900 TL'lik cezayla ödemek zorunda kalacaklar.



emlak365.com