Maskesiz Sokağa Çıkma Yasakları Genişliyor! Hangi İllerde Maskesiz Sokağa Çıkmak Yasaklandı?

Türkiye'de normalleşme sürecinin en yaygın koronavirüs tedbiri olan maskesiz sokağa çıkma yasağı uygulanan illerin sayısı her geçen gün artış gösteriyor.
Maskesiz Sokağa Çıkma Yasakları Genişliyor! Hangi İllerde Maskesiz Sokağa Çıkmak Yasaklandı?

Türkiye'de normalleşme sürecinin en yaygın koronavirüs tedbiri olan maskesiz sokağa çıkma yasağı uygulanan illerin sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Bugün gelen son bilgilere göre maskesiz sokağa çıkma yasağı uygulanan illerin sayısı 56'ya yükseldi. Maskesiz sokağa çıkma yasağı uygulanan illerin listesine son olarak Trabzon eklendi. Maskesiz sokağa çıkmak hangi şehirlerde yasaklandı?

Türkiye koronavirüs sürecinde ölümcül salgın ile mücadelede elde ettiği başarı ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi sağlamıştı. Ancak 1 Haziran'dan itibaren başlayan normalleşme sürecinde bazı vatandaşlar tedbirlere riayet etmemeleri nedeniyle koronavirüs salgını yeniden yayılmaya başladı. Bunun üzerine Bilim Kurulu'nun önerisiyle illerde maskesiz sokağa çıkma yasağı kararları alınmaya devam ediyor.



MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANAN İLLERİN SAYISI 53'E YÜKSELDİ!



Koronavirüs ile mücadelede mevcut dönemin en önemli tedbiri olan maskesiz sokağa çıkma yasağı ile alakalı olarak her il ayrı ayrı karar alıyor. Bu kararlar İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulları tarafından alınarak valiliklerce duyurulup uygulamaya sokuluyor. Son olarak maskesiz sokağa çıkma yasağı kararı Trabzon'da alındı. Tüm ilde maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. Trabzon'un de listeye eklenmesiyle maskesiz sokağa çıkma yasağı uygulanan illerin sayısı 56'ya yükseldi.



MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ İLLERDE VAR



Her ilin ayrı ayrı karar alması nedeniyle maskesiz sokağa çıkma yasağı uygulanan illerin listesi ile alakalı olarak genel açıklama yapılmıyor. Valiliklerin açıklamalarından derlenen bilgilere göre Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize, Şanlıurfa, Bitlis, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Çanakkale, Bilecik, Samsun, Erzincan, Çorum, Kırşehir, Ordu , Yozgat ve Trabzon'da maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.



MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI CEZASI KAÇ LİRA



Maskesiz sokağa çıkma yasağına uymayan vatandaşlara ise ne kadar para cezası verileceği belli oldu. Buna göre maske takmamakta ısrar eden vatandaşlara 900 TL maskesiz sokağa çıkma yasağı cezası verilecek. Cezai işlemleri kolluk kuvvetleri uygulayacak. Maske takmayan vatandaşların kimliklerine işlenen cezalardan kaçmak herhangi bir şekilde mümkün olmayacak.



emlak365.com