Meteoroloji bu defa 11 ilde sarı kodlu uyarı verdi! Sağanak bir anda başlayacak aman dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarıda sağanak yağış görüleceği ifade edildi.
Meteoroloji bu defa 11 ilde sarı kodlu uyarı verdi! Sağanak bir anda başlayacak aman dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bundan bir gün önce İstanbul ve Kırklareli'de yoğun sağanak yağışın görüleceği konusunda uyarılarda bulunmuştu. Yapılan bu uyarıların ardından akşam saatlerinde başlayan sağanak her iki ilde de büyük hasarlara yol açtı. Hayatını kaybeden, kaybolan vatandaşların yanı sıra maddi açıdan da büyük hasarların ortaya çıktığı öğrenildi.

11 İLDE YENİDEN SARI KODLU UYARI VERİLDİ!

Tüm bunlar ile birlikte Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 11 ilde sarı kodlu uyarının verildiği ifade edildi. Bu şehirler ile birlikte yapılan uyarı ise şu şekildeydi;

screenshot-53-002.png

"07.09.2023 Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren Kütahya, Uşak ve Balıkesir çevreleri ile Manisa'nın kuzeydoğusu, Bursa'nın güneyi ve Çanakkale'nin doğusunda, akşam saatlerinden itibaren Afyonkarahisar'ın kuzeyi ile Eskişehir çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan bu uyarıların yanı sıra günlük olarak hava durumunun nasıl olacağı yönünde yapılan bilgilendirme ve açıklamalar şu şekildeydi; "Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Eskişehir, Bolu, Düzce, Sinop ve Artvin çevreleri ile Ankara’nın kuzeybatı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, İç Ege, Balıkesir, Eskişehir, Rize ve Artvin çevreleri, Çanakkale ve Trabzon'un doğusu ile Bursa'nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor."

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, İç Ege, Balıkesir, Eskişehir, Rize ve Artvin çevreleri, Çanakkale ve Trabzon'un doğusu ile Bursa'nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden; sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Geçtiğimiz gün olduğu gibi yaşanabilecek olan herhangi bir sel felaketine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade edildi.