Meteoroloji'den İstanbul için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün yapılan son dakika açıklaması ile birlikte Marmara bölgesinde sarı kodlu uyarının verildiği görüldü.
Meteoroloji'den İstanbul için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı!

Sıcak havaların yerini yağışlara bırakmaya başladığı bu son dönemde Meteoroloji Genel Müdürlüğü başta İstanbul olmak üzere Marmara bölgesi için kuvvetli sağanak yağış uyarılarında bulundu.

SARI KODLU UYARI VERİLDİ!

Konu ile ilgili bugün akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenen sağanak yağış hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü "İstanbul'un boğaz kesimi ve doğusu ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların İstanbul'da öğle saatlerinde, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde ise öğleden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." şeklinde açıklama ile uyarılarda bulundu.

screenshot-4-001.png

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Peş peşe yapılan bu uyarıların yanı sıra bugün Türkiye genelinde havanın nasıl olacağı yönünde merak edilenler de artmaya başladı. Yapılan açıklamalarda hava durumu "Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimleri ile Akdeniz'in iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli'nin kıyı ilçeleri, Çankırı, Çorum, Amasya, Kars ve Ardahan çevreleri, Tekirdağ ve Çanakkale'nin doğusu ile Ankara’nın ve Balıkesir’in kuzeyi çevreleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar ve Hatay’ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile sabah saatlerinde İstanbul'un boğaz çevresi ve Anadolu yakasında yer yer kuvvetli olması bekleniyor." şeklinde yapılan açıklama ile duyuruldu.