MHP'den İhraç Edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt MHP Yönetimine Ve Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'ye Sert Eleştiriler Yaptı

Geçtiğimiz günlerde Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye fındık rekoltesi konusunda sert eleştiriler getiren Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt MHP'den ihraç edilmişti.
MHP'den İhraç Edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt MHP Yönetimine Ve Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'ye Sert Eleştiriler Yaptı

Geçtiğimiz günlerde Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye fındık rekoltesi konusunda sert eleştiriler getiren Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt MHP'den ihraç edilmişti. Milletvekili Enginyurt bugün seçim bölgesi Ordu'nun Altınordu ilçesinde destekçileri ile bayramlaşma töreni düzenledi. Burada bir konuşma yapan Cemal Enginyurt kendisini ihraç eden MHP yönetimine çok sert eleştirilerde bulundu.

Türk siyasetinde son günlerde en çok konuşulan konulardan birisi MHP'nin Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'u partiden ihraç etmesi oldu. İhraç gerekçesi ise Cemal Enginyurt'un Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye yönelik fındık rekoltesi eleştirileriydi.



Cemal Enginyurt'un yapmış olduğu eleştirileri parti politikasına aykırı gören MHP bu nedenle ihraç kararı aldı. Cemal Enginyurt ise ihraç kararının ardından yaptığı eleştiriler ile gündeme gelmeye devam ediyor.



MEVKİ MAKAM DİLENMEDİM!



Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt bugün seçim bölgesi Ordu'nun Altınordu ilçesinde destekçileri ile bayramlaşmak için bir tören düzenledi. Törende bir konuşma yapan Cemal Enginyurt, “14 yaşımdayken ülkücü hareketle tanıştım ve 41 yıldır bu mücadeleyi sürdürüyorum. 14-15 yaşlarımda MHP'nin davasını sahiplenerek o uğurda 3,5 yıl cezaevinde kaldım. Makam mevki peşinde koşanlardan hiç olmadım. MHP'yi hiç terketmedim.” dedi.



İhraç kararı hakkında da konuşan Cemal Enginyurt, “Bugün beni MHP'den ihraç edenler zamanında mevki ve makam için kapı kapı dolaşıyordular. Biz kimsenin kapısında mevki ve makam dilenmedik. Bu duruşla bir ömür geçirdim. Küslüklerimiz olmuştur ama bir ülkücüye hiçbir zaman sırtımı dönmedim. MHP'den ihraç edilmeyi hak etmedik. Söylediklerimiz tek virgül yanlışlık yoktur. Hepsinin arkasındayım.” ifadelerini kullandı.



RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A OY VERMEYEN BANA DA OY VERMESİN DİYEREK MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİM



Cumhur İttifakı'nın önemi her platformda cansiperane bir şekilde savunduğunu söyleyen Cemal Enginyurt, “Ben Ordu'da seçmenimden Türkiye'ye Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'ya ise Cemal Enginyurt lazım diyerek oy istedim. Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermiyorsanız bana da vermeyin dedim. Her zaman Cumhur İttifakı'nın yayında oldum.” şeklinde konuştu.



Ordu'ya verdiği sözün gereğini yaptığını söyleyen Cemal Enginyurt, “Ben Ordu'ya yanlışları da eksikleri de söyleyeceğime dair söz vererek milletvekili oldum. Hemşehrilerimin hakkını savunacağım dedim ve savundum. Fındık üreticilerinin yanında oldum ve onların mağdur edilmelerine sessiz kalmadım.” dedi.



TARIM BAKANI KONUŞTU BİR SAAT İÇİNDE FINDIK FİYATI 21 TL'DEN 18 TL'YE DÜŞTÜ



Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye yaptığı eleştirilere devam eden Cemal Enginyurt, “Pandemi süreci yaşadık ve Ordu'da fındık üretimiz mağdur olmasın dedik. Güzel bir fındık fiyatı verilerek insanımızın yüzünün gülmesini istedik. Tarım Bakanı Ordu'ya gelip fındık fiyatı pahalı olursa Avrupa'ya satamayız dedi. Rekolte 600 bin tonun altındayken Tarım Bakanı gelip 665 bin ton rekolte açıkladı. Bekir Pakdemirli'nin o açıklamasından sonra bir saat içinde fındık fiyatı 21 TL'den 18 TL'ye düştü.” şeklinde konuştu.



BAYRAM ÖNCESİ HELALLEŞMEDEN BENİ İHRAÇ ETTİLER



Fındık fiyatları ile oynamaya kimsenin hakkı olmadığını söyleyen Cemal Enginyurt, “Tarım Bakanı'na rekolte 665 bin ton olursa istifa edeceğim sende dediğin rakam tutmazsa istifa edecek misin dedim. Üreticinin, fındıkçının hakkıyla oynama, insamızın cebine zarar verme dedim MHP yönetimi fındık üreticilerinin hakkında savunduğum için beni ihraç etti. İsterdim ki helalleşip ayrılsaydık, bayram öncesi MHP için burada mücadele veren 19 ilçe başkanımla helaleşme imkanı verilseydi. Kırgın değilim ama üzgünüm ve başka partiye geçmek gibi bir niyetim de yok.” dedi.



Emlak365.com