Milyonlarca E Devlet Kullanıcısına Uyarı! Bunu Yapmazsanız Başınız Belaya Girebilir!

Son dönemlerde siber saldırganlar harekete geçmişken sahte e devlet uygulamaları gündeme gelmeye başladı.
Milyonlarca E Devlet Kullanıcısına Uyarı! Bunu Yapmazsanız Başınız Belaya Girebilir!

Son dönemlerde siber saldırganlar harekete geçmişken sahte e devlet uygulamaları gündeme gelmeye başladı. Bu uygulamaların sonucunda Tapu Müdürlüğü vatandaşları taşınmazları konusunda o işlemi yapmaları konusunda uyardı. İşte o işlem...

E devlet çeşitli hizmetler sunarkan milyonlarca kişi tarafından özel ve kişisel bilgilerle birlikte aktif olarak kullanılıyor. Pandemi döneminde yaşanan mahrumiyetlerden dolayı siber suçluların vatandaşların ihtiyaçlardan pay çıkardıkları ve bunun ardından çeşitli dolandırıcılık yöntemlerinin ortaya çıktığı belirlendi.



Siber güvenlik uzmanları tarafından milyonlarca kişiye uyarı yapıldı. Bu süreçte pek çok dolandırıcının e devlet üzerinden vatandaşların kredi kartı bilgilerine ulaşmayı hedefliyor. Bu durumda bazı sahte e devlet uygulamasının gündeme gelmeye başladı.



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Uyarıda Bulundu!



Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı konu hakkında milyonlarca vatandaşa uyarı yaptı. Açıklamalarında ‘Sahte e devlet işlemleri vatandaşların taşınmazlarını da etkileyebilir. Bu durumda taşınmazlar üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemden anında haberdar olabilmek için cep telefonundan bir işlem yapılması gerekiyor. ‘Tapu Telefon Bilgileri Beyan’ kısmından yapılacak işlem sonrasında cep telefonu kaydedilmelidir. Böylece yaşanabilecek her türlü işlem sonrasında anında haberdar olabilirsiniz’ dedi



Yeni uygulamanın son zamanlarda ortaya çıkan tapu güvenliğini de önemli ölçüde artırdığı belirtildi. Gelen telefon mesajı ile birlikte ortaya çıkabilecek bir dolandırıcılık işleminin ve aynı zamanda mağduriyetin anında yapılacak müdahale edile birlikte sonlandırılması bekleniyor.



emlak365.com