Milyonlarca tapu sahibi için kritik uyarı geldi! Haklarınızı kaybetmemeniz için son bir hafta!

Haklarınızı kaybetmemeniz için son bir hafta! Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uyarılar peş peşe yapıldı.
Milyonlarca tapu sahibi için kritik uyarı geldi! Haklarınızı kaybetmemeniz için son bir hafta!

Hisseli tapu sahiplerini ilgilendiren uyarı Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından duyuruldu! Müdürlük tarafından belirtilen yasal süre içerisinde kişilerin tamamlaması gereken başvurularını aksatmaları halinde belirli haklarından mahrum kalabilecekleri ifade edildi. Bu çerçevede tapu sahiplerinin yasal haklarını koruyabilmesi için belirli adımları izlemesi gerektiği öğrenildi. Konu ile ilgili yapılan son uyarıların ardından düzenlemenin belirli tarihe kadar yapılmasının önemli olduğu ifade edildi.

TAPU VE KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN KRİTİK UYARI GELDİ!

Taşınmaz malların sahiplik haklarını belirlemek amacı ile tapular iki şekilde adlandırılmaktadır. Müstakil tapu ve hisseli tapu sahipleri olmak üzere ikiye ayrılan tapular hakkında bugün kritik uyarı geldi. Yapılan tanımalara göre müstakil tapuda taşınmaz üzerindeki tasarruf yetkisi yalnızca bir kişiye ait olurken hisseli tapuda ise tasarruf yetkisinin birden fazla kişiye ait olduğu öğrenildi. Bu nedenle hisseli tapuda hissedar arasında bir paylaşım söz konusu olduğu ifade edildi.

Paydaşların olması durumu tapu sahipleri için önemli bir konuyu gündeme getirmektedir. Bu konu hisseli tapu sahiplerini, yasalara göre belirlenen süre içerisinde kişilerin yapması gereken başvurulara götürmektedir. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre belirtilen yasal süreler dahilinde kişilerin yapması gereken başvuruları aksatmaları halinde haklarından mahrum kalabilecekleri öğrenildi.

HİSSEDARLARIN BAŞVURU YAPABİLMESİ İÇİN SON 1 HAFTA!

Tapu satışlarında belli başlı değişikler bulunmaktadır. Özellikle de hisseli tapuda eğer bir hissedar diğerlerine herhangi bir şekilde haber vermeden satış işlemlerini gerçekleştirirse diğer hisse sahiplerinin mutlaka itiraz etmesi gerekmektedir. Diğer hisse sahipleri kendi haklarını koruması için yapması gereken bu itirazın ise belli bir süresi vardır. Bu süre yasal olarak tam 3 ay olarak verilmektedir. Hissenin satılmasının ardından eğer 3 ay geçmesine rağmen satışı yapmayan fakat paydaş olan diğer hisse sahipleri başvuru yapmazsa hisse üzerindeki tüm haklarından olacaktır. Bu satış işlemlerinin ardından geçen süre, kişilerin işlem yaptığı tarih ile birlikte değişiklik göstermektedir. Konu ile ilgili diğer paydaşların mutlaka satışın üzerinden ne kadar zaman geçtiği gibi konuları takip etmesi, buna uygun olarak da başvuru işlemlerini Tapu ve Kadastro Müdürlüğü üzerinden tamamlaması gerekmektedir.