Muhteşem Bir Tatil Yapmak İsteyenlere, Emeklilik İçin Adres Arayanlara Türkiye Cittaslow Şehirleri 2020 Listesi! Türkiye'nin Sakin Şehirleri Hangileri?

Tüm dünyada kabul gören ve Cittaslow tarafından belirlenen sakin şehirler listesi güncellendi. Yapılan güncelleme ile Türkiye'de sakin şehir sayısı 17 olarak belirlendi. Yurt dışından tatile gelmek isteyen kişiler kadar emeklilik sonrası yeni bir yaşam için kafa dinlemek, huzur bulmak ve sessizlik içerisinde bir yaşam geçirmek isteyen kişiler için takip edilen Türkiye'nin sakin şehirleri listesi 2020 haberimizde! Sakin şehirler 2020 hangileri, Türkiye'nin sakin şehirleri hangileri, Türkiye'nin
Muhteşem Bir Tatil Yapmak İsteyenlere, Emeklilik İçin Adres Arayanlara Türkiye Cittaslow Şehirleri 2020 Listesi! Türkiye'nin Sakin Şehirleri Hangileri?

Tüm dünyada kabul gören ve Cittaslow tarafından belirlenen sakin şehirler listesi güncellendi. Yapılan güncelleme ile Türkiye'de sakin şehir sayısı 17 olarak belirlendi. Yurt dışından tatile gelmek isteyen kişiler kadar emeklilik sonrası yeni bir yaşam için kafa dinlemek, huzur bulmak ve sessizlik içerisinde bir yaşam geçirmek isteyen kişiler için takip edilen Türkiye'nin sakin şehirleri listesi 2020 haberimizde! Sakin şehirler 2020 hangileri, Türkiye'nin sakin şehirleri hangileri, Türkiye'nin son sakin şehri hangisi oldu, Türkiye'de kaç tane sakin şehir var, sakin şehir ne demek, Türkiye Cittaslow şehirleri hangileri, Türkiye'nin ilk cittaslow şehri hangisi? Soruların yanıtları haberimizde...

Uluslararası bir oluşum olan Cittaslow tüm dünya tarafından kabul gören ve takip edilen Sakin Şehirler Listesi ile kabul edilmektedir.



İtalyanca'da kullanıan Citta ve İngilizce'de kullanılan Slow kelimelerinin birleşimi ile oluşturulan Cittaslow kelime olarak Yavaş Şehir anlamına gelmekte olup Türkçe'de ise Sakin Şehir olarak kullanılmaktadır.



CİTTASLOW NE DEMEK, TÜRKİYE'DE İLK CİTTASLOW / SAKİN ŞEHİR HANGİSİ?



Kelime olarak sakin şehir anlamına gelen Cittaslow 1999 senesinde kurulan Uluslararası Belediye Birliği'dir. Bu birlik üye olan ülkeler arasında bulunan şehirleri ve belediyeleri denetlemekte, aranılan kriterleri karşılayan şehirler, köyler, beldeler sakin şehir unvanını elde etmektedir.



Son derece zor verilen bir unvan olması nedeni ile değeri oldukça büyük olan Cittaslow unvanı için aranılan çok sayıda kriterin eksiksiz olarak karşılanması gerekiyor. Yine unvan elde edildikten sonra da denetimler sürüyor ve yapılan denetimlerde olumsuz bir durumun tespit edilmesi halinde kurum bu unvanı geri alabiliyor. Türkiye'nin ilk sakin şehri ise bu listeye giren ilk Türk yerleşim beldesi olan İzmir'in Seferihisar ilçesi olmuştur.



TÜRKİYENİN SAKİN ŞEHİRLERİ CİTTASLOW LİSTESİ 2020




  1. Akyaka / Muğla
  2. Eğirdir / Isparta
  3. Gökçeada / Çanakkale
  4. Gerze / Sinop
  5. Göynük /Bolu
  6. Halfeti / Şanlıurfa
  7. Mudurnu / Bolu
  8. Perşembe / Ordu
  9. Şavşat / Artvin
  10. Seferihisar / İzmir
  11. Taraklı / Sakarya
  12. Uzundere / Erzurum
  13. Vize / Kırklareli
  14. Yalvaç / Isparta
  15. Yenipazar / Aydın
  16. Ahlat / Bitlis
  17. Köyceğiz / Muğla


Türkiye'nin şu ana kadarbu listeyi girmeyi başaran toplam 17 yerleşim yeri bulunmakta olup yine yapılan yeni başvurular için de değerlendirmeler ve başvuru inceleme çalışmaları süren yerlerde bulunmaktadır.



TÜRKİYE'NİN İLK SAKİN ŞEHRİ SEFERİHİSAR / İZMİR!



Türkiye'de Cittaslow listesine ilk giren şehir İzmir'in Seferihisar ilçesi olarak listede yer almayı başardı. Şu anda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Tunç Soyer'in o dönem Seferihisar Belediye Başkanı olarak yapmış olduğu çalışmalar sonucunda listeye giren ilk şehir unvanını elde eden Seferihisar tarihi dokusu, sahip olduğu dar sokakları, tatilcilere Ege denizinin muhteşem güzelliğini sunan tertemiz sahilleri ile hem doğal hem de tarihi dokusu ile bu unvanı sonuna kadar hak ediyor.



Muhteşem Bir Tatil Yapmak İsteyenlere, Emeklilik İçin Adres Arayanlara Türkiye Cittaslow Şehirleri 2020 Listesi! Türkiye'nin Sakin Şehirleri Hangileri?



TÜRKİYE'NİN SON SAKİN ŞEHRİ HANGİSİ OLDU?



Türkiye'de ilan edilen son sakin şehir ise 2019 yılında listeye dahil edilen Muğla'nın Köyceğiz ilçesi olmuştu.



Yine aynı toplantıda Bitlis'in Ahlat ilçesi de listeye dahil edilmiş ve Türkiye'nin toplam sakin şehir listesi içerisinde yer alan il sayısı 17'ye yükselmişti.



Muhteşem Bir Tatil Yapmak İsteyenlere, Emeklilik İçin Adres Arayanlara Türkiye Cittaslow Şehirleri 2020 Listesi! Türkiye'nin Sakin Şehirleri Hangileri?



Uluslararası Belediyeler Birliği Cittislow tarafından listeye girmesi için başvuru yapılan kentlerin toplam nüfuslarının 50 bin sınırını aşmamaması gerekiyor. İtalya’nın Greve in Chianti kentinde kurulan Cittislow organizasyonu içerisinde yer alan sakin şehirler listesine girmek için her sene yeni binlerce başvuru yapılırken bu başvurulara onay alabilmek için yapılan değerlendirmeden en az 50 puan alınması gerekmektedir.



Emlak365.com