Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden Sürpriz Açıklama! Binlerce Pasaport Hakkında Karar Verildi!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından binlerce pasaport ile alakalı alınan son dakika kararı açıklandı.
Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden Sürpriz Açıklama! Binlerce Pasaport Hakkında Karar Verildi!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından binlerce pasaport ile alakalı alınan son dakika kararı açıklandı. Pasaport İdari Karar Komisyonu tarafından verilen karar gereği 28.075 kişinin pasaportunda bulunan idari kararı kaldırıldı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bugün binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiren bir kararın alındığını kamuoyuna duyurdu. Yapılan açıklamaya göre Pasaport İdari Karar Komisyonu düzenlenen son toplantısında toplamda 28.075 kişinin pasaportunda uygulanan idari tedbir kararını kaldırdı.



BİNLERCE PASAPORTTA İDARİ TEDBİR KARARI KALDIRILDI



22 Haziran 2020 tarihinden itibaren 28.075 pasaport hakkında kaldırılan idari tedbir kararı ile alakalı olarak bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamda kaldırılan idari tedbir kararının detayları paylaşıldı.



Pasaport İdari Karar Komisyonu'nun Pasaport Kanunu'nda yapılan son değişiklik ile ve ilgili bakanlığın genelgesi gereği 20 Aralık 2019'da çalışmaların başlatıldığı bildirildi. Vatandaşlar, pasaportlarına konulan idari tedbir kararlarını kaldırabilmek için belirtilen tarihten itibaren İl Nüfus Müdürlüklerine başvuruda bulunmuşlardı. Bu başvurular Pasaport İdari karar Komisyonu tarafından değerlendirilerek 22 Haziran 2020'de 28.075 kişinin pasaportuna uygulanan idari tedbir kararı kaldırıldı.



PASAPORTLARDAN İDARİ TEDBİR KARARI NASIL KALDIRILIR



Öte yandan pasaportlarında halen daha tedbir kararı bulunan vatanlaşların İl Nüfus Müdürlüklerine yapacakları başvurular yine aynı komisyonda değerlendirilerek uygun görülürse idari tedbir kararlarının kaldırılmasına devam edilecek.



emlak365.com