O il için 40 gün kaldı diyerek kritik kuraklık uyarısı geldi!

Bu yaz ayında hava sıcaklıklarının son derece yüksek olmasının ardından kuraklık alarmları gelmeye başladı. Uzmanlardan İstanbul ili için uyarılar peş peşe geldi.
O il için 40 gün kaldı diyerek kritik kuraklık uyarısı geldi!

Bu sene hava sıcaklıklarının bu sene artması ile birlikte İSKİ tarafından yapılan son uyarıda barajlarının doluluk seviyesinin yüzde 30 seviyesinin altına düştüğü öğrenildi. Bunun ardından konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre tasarruf sağlanmaması durumunda İstanbul ili için kritik günlerin bekleyebileceği ifade edildi.

İSTANBUL İLİ İÇİN KRİTİK UYARI YAPILDI!

Sosyal medyadan Hava Reform tarafından yapılan son açıklama ile birlikte toplamda 55 gün suyun kaldığı ifade edildi. Bu süreç içerisinde herhangi bir şekilde yağışın olmaması halinde kuraklık bakımından tehlikenin yaşanabileceği ve de vatandaşların sıkıntılı bir süreç geçirebileceği ifade edildi. Yapılan paylaşımda “İstanbul'da 55 günlük su kaldı. Önümüzdeki 15 günde metrekareye toplam 8-13 kg yağış bekliyoruz. Bu çok çok az. Barajları doldurucu asıl yağışlara kavuşmamız 30-40 günü bulabilir. Yani her şey ucu ucuna... Eylül sonunda musluklardan koku gelmeye başlayabilir, tasarruf şart!” şeklinde ifadeler ile vatandaşların mutlaka tasarruf etmesi gerektiği ifade edildi.