O illerde yaşayanlar aman dikkat! Meteoroloji sağanak yağışa karşı peş peşe uyarılarda bulundu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarılara göre sağanak yağışa karşı uyarılar geldi.
O illerde yaşayanlar aman dikkat! Meteoroloji sağanak yağışa karşı peş peşe uyarılarda bulundu!

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda bugün ve yarın için önemli uyarılar yapıldı. Hem bugün akşam saatlerinde hem de yarın gün içinde kuvvetli sağanak yağışın beklendiği ifade edilerek, dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedildi.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI!

Konu ile ilgili Meteoroloji tarafından yapılan uyarılar şu şekilde verildi;

Doğu Karadeniz'de Fırtına Bekleniyor!

"Doğu Karadeniz’in doğusunda rüzgarın bugün (Cuma) akşam saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Cumartesi günü (09.09.2023) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir."

Gökgürültülü Sağanak Yağış

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinden itibaren Rize çevreleri ile Artvin’in kuzeyinde kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışın yarın (Cumartesi) akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırarak yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Doğu Akdeniz’de Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

"Yapılan son değerlendirmelere göre; 09.09.2023 Cumartesi günü öğle saatlerinden sonra Adana, Osmaniye, Mersin’in kuzeyi, Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi ile Hatay’ın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Özellikle son dönemde sel felaketlerinin yaşanması nedeni ile vatandaşların dikkat etmesi gerekenlerden bahsedildi.