O saat aralıklarında sakın dışarı çıkmayın! MGM'den 8 il için sağanak ve sel uyası geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarı ile birlikte yurdun belirli kesimlerde sağanak yağışın etkisi olacağı öğrenildi.
O saat aralıklarında sakın dışarı çıkmayın! MGM'den 8 il için sağanak ve sel uyası geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarılar ile birlikte yurdun belirli kesimlerinde kendini gösterecek olan sağanak yağışlar sonucunda sel ve su baskını gibi afetlerin yaşanabileceği aktarıldı. Uyarıda yer alan ifadelerde bugün gün içerisinde belirli saatler aralığında kişilerin dışarı çıkmasının çok sağlıklı olmadığı, böyle bir durumda da gerekli önlemlerin alınması gerektiği aktarılmış oldu.

O SAATLER ARASINDA SAKIN DIŞARI ÇIKMAYIN!

Konu ile ilgili Meteoroloji tarafından bugün akşam saatlerine kadar dışarı çıkılmaması gerektiği hakkında ani sel ve su baskını olabileceği yönünde "Yapılan son değerlendirmelere göre; iç batı bölgelerde yarın (Cumartesi) görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Isparta ve Burdur illeri ile Kütahya ve Eskişehir'in güney, Konya'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." şeklinde yapılan açıklamalar ile uyardı.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan bu uyarının yanı sıra gün içerisinde Türkiye'nin genelinde havanın nasıl olacağı da merak edilmeye başlandı. Genel olarak değerlendirmelerin yapıldığı günlük hava tahmini şu şekilde verildi;

screenshot-22-001.png

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Düzce, Sinop, Osmaniye, Kars ve Ardahan çevreleri ile Hatay kıyıları ve Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güneybatısında, akşam ve gece saatlerinde Samsun ve Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Kuzey kesimlerde kuzeyli, güney kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor."

Özellikle sağanak yağış ile birlikte çıkacak olan rüzgarın hayatı zorlaştırabileceği konuşulmaya başlandı.