Okulların açılmasına 12 gün kala MEB son dakika duyurdu! 4 gün okul 3 gün TATİL KARARI...

4 gün okul 3 gün tatil onaylandı mı MEB Türkiye kararını açıkladı. 4 gün okul 3 gün tatil ne zaman başlıyor sorusu yanıt buldu.
Okulların açılmasına 12 gün kala MEB son dakika duyurdu! 4 gün okul 3 gün TATİL KARARI...

Okulların açılmasına 12 gün kala MEB son dakika duyurdu! 4 gün okul 3 gün TATİL KARARI... - Milyonlarca öğretmen, öğrenci ve velinin büyük bir merakla yakından takip ettiği 4 gün okul 3 gün tatil kararı hakkında MEB tarafından beklenen karar ortaya çıktı.

Dünya pandemi döneminde büyük bir sınavdan geçmiş, uzaktan eğitim sistemi ile milyonlarca öğrenci aylarca okullardan uzak kalmış, dersler bilgisayarlardan ve televizyondan işlenmişti. Süreçte okula devam zorunluluğu tartışmaya açılırken İzlanda, Norveç ve İngiltere'de süreçte eski normale dönüşün ardından 4 gün okul 3 gün tatil sistemine geçiş yapılmıştı.

TÜRKİYE'DE 4 GÜN OKUL 3 GÜN TATİL GERÇEK Mİ, NE ZAMAN BAŞLIYOR, OLACAK?

Söz konusu sistem Türkiye'de de uzun süre tartılmış, Cuma gününün resmi tatil olacağı yönündeki tartışmalar ile eş zamanlı meydana gelmesi öğrencilerin umutlarını arttırmıştı. Öğrenciler 1 gün fazla tatil yapacakları için sistemi talep ederken veliler ise sisteme karşı çıktı.

tatil-karari.jpg

Özellikle de çalışan veliler sistemde Cuma, Cumartesi ve Pazar günü tatil olması durumunda Cuma günü çocukların evde olmasının sorun olacağını belirterek böyle bir durumda kendilerine de tatil verilmesi gerektiğini savundu. Hatırlanacağı üzere Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından Cuma hutbesinde yapılan açıklama ile Cuma gününün resmi tatil ilan edileceği yönündeki tartışmalar uzun süre gündemi meşgul etmişti.

4 GÜN OKUL 3 GÜN TATİL ONAYLANDI MI MEB?

Hayır, Milli Eğitim Bakanlığı MEB kulislerine yakın olan akademisyenlerin aktarmış oldukları bilgiye göre MEB'in 2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılı için böyle bir düzenleme planı yok.

İlk önce söz konusu sistemin pilot illerde ve okullarda deneme yapılacağı ifade edilmiş, sonrasında ise diğer ülkelerdeki başarı oranının takip edilerek düzenlemenin bir sonraki eğitim öğretim yılına bırakılmasına karar verildiği ifade edildi. Bu sene öğrenciler yine hafta içi 5 gün okula giderken Cumartesi ve Pazar günleri tatil yapmak üzere 5 gün okul 2 gün tatil yapacaklar.