Okulların açılmasına günler kala MEB kararı duyurdu! Tüm velileri ilgilendiriyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalarda okulların açılmasına sayılı zaman kala alınan yeni kararlar duyurulmuş oldu.
Okulların açılmasına günler kala MEB kararı duyurdu! Tüm velileri ilgilendiriyor

11 Eylül tarihinde açılacak olan okullar ile yeni eğitim - öğretim dönemi başlıyor! Okulların açılmasına kısa bir zaman kala Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni kararların duyurulduğu ifade edildi. Pek çok yeni karar öğrenciler için duyurulurken bununla birlikte veliler için de okullarda geçerli olacak yeni bir sisteme geçildiği öğrenildi.

VELİLER İÇİN YENİ KARAR AÇIKLANDI!

Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda MEB Bakanı Tekin "Öğretmen arkadaşlarımızın çok rahatsız oldukları ve dünyanın birçok ülkesinde de benzeri uygulamaların var olduğu bir şeyi hayata geçiriyoruz. Bundan böyle velilerimizin, okul içerisinde öğretmenlerimizle eğer bir şey görüşmek istiyorlarsa randevu takvimi içerisinde görüşmesini arzu ediyoruz." şeklinde ifadeler ile randevu sistemi haricinde okullara girişlere izin verilmeyeceği öğrenildi.

ÖĞRENCİLER İÇİN DE DEĞİŞİKLİK ONAYLANDI!

Veliler için alınan bu kararın yanı sıra öğrenciler için de pek çok değişikliğin yapılacağı öğrenildi. Bakanlık tarafından alınan kararlara göre devamsızlık sistemine geri dönüşün geldiği öğrenildi. Bakan Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamalarda "Özellikle okul terkleriyle ilgili yaşanan sorunlar var, onlarla ilgili değişiklikler eğitim öğretim yılı başlamadan önce ilgili mevzuat değişiklikleriyle kamuoyuyla paylaşılmış olacak. Aynı şekilde özellikle ortaöğretim kurumlarındaki öğretmen arkadaşlarımızın çok dile getirdikleri hususlar oldu. Bunlardan bir tanesi, özellikle liselerde sınıf tekrarının olmamasının kaynaklanan sorunlardan söz edildi. Bu zaten bizim de gündemimizdeydi, dolayısıyla bununla ilgili bir tedbir alacağız, yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreç söz konusu olacak" ifadeleri ile sınıfta kalmanın yeniden geleceği öğrenildi.

Bununla birlikte derslerde telefon kullanımının da alınan yeni kararlar ile birlikte engelleneceği, öğrencilerin derslerden önce telefonlarının toplanacağı öğrenildi. Öğrencilere örnek teşkil etmesi amacı ile de öğretmenlerin de derste kesinlikle telefon kullanmamalarının önemli olduğunun altı çizildi.